Connect with us

Διασκέδαση

Ο Νικηταράς στο Θέατρο Βαφείο την 1η Μαρτίου

Published

on

«Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!» Πρόκειται για το γνωστό έργο του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου μας παραδίδει τον ήρωα Νικηταρά (Χρίστος Γεωργίου) να συνομιλεί με την ψυχικά ασθενή κόρη του (Σάρα Τερζή) για όλους και για όλα.

Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάζεται από το 2021 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, σε θέατρα, Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

Ειδικότερα. έχει παρουσιαστεί στην κεντρική Θεατρική σκηνή της Galerie Δημιουργών, (δύο Χειμώνες) στο θέατρο Αλκμήνη (ένα Χειμώνα) στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στον Δήμο Νίκαιας, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στο θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης με την συνεργασία της Περιφέρειας Πειραιά, στο Περιγιάλι Κορινθίας, στο Μουσείο Γουλανδρή, στον Δήμο Βέλου, στον Δήμο Σπάρτης, στην Πάτρα δύο φορές, στον Δήμο Πεύκης, στη Θεσσαλονίκη, στον Χορτιάτη, στο Ναύπλιο και στην Βαμβακού Λακωνίας με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος…

Επίσης, στις 8 Μαρτίου η παράσταση έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας, ενώ στον εορτασμό της 25 Μαρτίου 2024, θα παρουσιαστεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη!

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός
Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης
Σκηνικά & Κουστούμια: Δήμητρα Καββαδά
Σχεδιασμός φωτισμού: Tάσος Ιωάννου
Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Ιωάννου
Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου – Μάνος Βλαστος
Βίντεο: Αλέξανδρος Τζιανακάκης- Βάσια Σκυλακάκη
Δημόσιες σχέσεις: Έλενα Καρρά

Την κατασκευή σπαθιού του Νικηταρά (ακριβές αντίγραφο) επιμελήθηκε ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης- τεχνίτης Νίκος Κορφιάτης.

Διανομή

Στνο ρόλο του Νικηταρά ο Χρίστος Γεωργίου
Στον ρόλο της τρελο-Σοφιάς η Σάρα Τερζή

Δυο λόγια για το έργο

“Ο Νικηταράς! Είναι αυτός, που έδωσε τόσες μάχες, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. Είναι αυτός, που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς. Ένας ήρωας που μετά την επανάσταση του 1821, τυφλώθηκε από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του”.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ