Connect with us

Ειδήσεις

Άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ – Στο Βερολίνο η Όλγα Κεφαλογιάννη

Published

on

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κλάδου παγκοσμίως, άνοιξε σήμερα τις πύλες της με ρεκόρ συμμετοχών.

Στο επίκεντρο της φετινής ΙΤΒ βρίσκονται οι καμπάνιες για κοινωνική ισότητα και για οικολογική υπευθυνότητα στον τουρισμό. To «παρών» δίνουν ο ΕΟΤ, οι περιφέρειες και περισσότερες από 200 ελληνικές εταιρίες του κλάδου και την ΙΤΒ θα επισκεφθούν σήμερα μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με δήλωσή της, θα συναντηθεί με ομολόγους τους, εκπροσώπους διεθνών τουριστικών γραφείων, tour operators και αεροπορικών εταιριών, αλλά και με τους Έλληνες συμμετέχοντες επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα και τις περιφέρειες. Στόχος των επαφών της υπουργού είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας με τους ισχυρούς παράγοντες της γερμανικής και παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. «Η εδραίωση της Ελλάδας ως κυρίαρχου τουριστικού προορισμού στην Γερμανία και παγκόσμια, η επέκταση της τουριστικής περιόδου, η ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί την βασική στρατηγική παρουσίας μας στην διεθνή τουριστική έκθεση», δήλωσε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Στην φετινή ΙΤΒ εκπροσωπούνται 190 χώρες, ενώ τιμώμενη χώρα είναι το Ομάν και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην έκθεση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 24.000 άτομα. Βασικοί τομείς της είναι ο τουρισμός περιπέτειας, το επαγγελματικό ταξίδι, η τουριστική εκπαίδευση, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός για άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο ιατρικός τουρισμός, ο τουρισμός πολυτελείας, ο νεανικός τουρισμός και η αξιοποίηση της τεχνολογίας στον τουρισμό. Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό, το οποίο φέτος πραγματεύεται μεταξύ άλλων τις αυξανόμενες προκλήσεις στην προώθηση της ψηφιοποίησης, την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, τα φιλικά προς το κλίμα και βιώσιμα ταξίδια και τις νέες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ