Ειδήσεις
Έκαναν φτερά 52 τόνοι λάδι από συνεταιρισμό -«Πόλεμος» με τους ελαιοπαραγωγούς για το πώς εξαφανίστηκαν

Η καταγγελλόμενη κλοπή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους-αποθήκες που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του.
Tα μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν άδειους τους πάτους των βαρελιών, καθώς, η φερόμενη κλοπή αφορά 52 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.
Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους.
Στον Συνεταιρισμό εκτιμάται ότι είναι εγγεγραμμένοι περίπου 200 παραγωγοί της περιοχής.
Οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μήνυση για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος καθώς η αξία του λαδιού αγγίζει τις 500.000 ευρώ.
Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι η κλοπή δεν έγινε μέσα σε 3 μέρες αλλά γινόταν σταδιακά.
Μάλιστα πήραν στην αποθήκη και είδαν τα βαρέλια άδεια, ενώ δυσκολεύτηκαν να βρουν τους υπευθύνους όταν ζητούσαν τις ποσότητες του περσινού λαδιού για να τις πουλήσουν.
Και πέρσι επισημαίνεται πως έλειπαν 20 τόνοι λαδιού.
Ο δικηγόρος των ελαιοπαραγωγών που είχαν το λάδι τους στον Συνεταιρισμό, Θανάσης Γιοβανούδας, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση.
«Εκπροσωπώ τους ελαιοπαραγωγούς που ήταν μέλη του Συνεταιρισμού εδώ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και δεν συντασσόμαστε με την θέση του Συνεταιρισμού. Ξαφνικά τη Δευτέρα, οι ελαιοπαραγωγοί που πήγαν να πάρουν λάδι που είχαν αφήσει με φύλαξη στις δεξαμενές του Συνεταιρισμού, δεν υπήρχε σταγόνα λάδι στις δεξαμενές.
Ο Συνεταιρισμός την επόμενη μέρα κατήγγειλε ότι έγινε κλοπή εντός του Σαββατοκύριακου, θέση με την οποία δεν συντάσσονται οι ελαιοπαραγωγοί. Σιγά σιγά το λάδι πουλήθηκε μέσα από τον Συνεταιρισμό ή με άλλον τρόπο», είπε αρχικά.
Ο κ. Γιοβανούδας αναφέρθηκε στο πώς θεωρεί η πλευρά των ελαιοπαραγωγών ότι έγινε η κλοπή του λαδιού.
«Θεωρούμε ότι έγινε μέσα από τον Συνεταιρισμό απλώς δεν μπορούμε να κατονομάσουμε ποιος το έκανε. Βγάζανε ποσότητα, 400-500 κιλά ή 1 τόνο και του έγιναν στην αγορά. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να έχει γίνει αυτό.
Ο Συνεταιρισμός είναι στα όρια του οικισμού. Καμία από τις οικίες που είναι κοντά στον Συνεταιρισμό δεν αντιλήφθηκαν κίνηση το Σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή. Καμία από τις κάμερες δεν δείχνει κίνηση το Σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή.
Τα φορολογικά παραστατικά και τιμολόγια είναι στα χέρια της Ασφάλειας. Είναι εύκολο να διελευκανθεί η υπόθεση, καθώς όταν πήγαιναν οι ελαιοπαραγωγοί να πάρουν το λάδι τους τους έδιναν λιγότερους από 30 τενεκέδες», σημείωσε.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ