Ειδήσεις
Έρχονται οι «σκοτεινές κουζίνες» – Τί αλλάζει στο delivery

Μία νέα αγορά δημιουργείται στην εστίαση, με φόντο την αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων που προκάλεσε η πανδημία.
Ο λόγος για τις dark kitchens ή στα ελληνικά «σκοτεινές κουζίνες», οι οποίες αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα. Πρόκειται για εστιατόρια, τα οποία ασχολούνται με την παρασκευή φαγητού και την κατ’ οίκον διανομή του.
Δεν διαθέτουν χώρους για τραπεζοκαθίσματα αλλά ούτε σερβιτόρους. Δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό και διαθέτουν προσωπικό μόνο για την προετοιμασία γευμάτων και τη διανομή. Υπολογίζεται πως, στη συγκεκριμένη αγορά δραστηριοποιούνται ήδη 10 μεγάλες εταιρείες, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 1.000 σε όλη την Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο μοντέλο καταστήματος, το οποίο είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό, έρχεται να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες και στη στροφή των καταναλωτών στις online παραγγελίες φαγητού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί διέξοδο στις επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να εστιάσουν αποκλειστικά στην κατ’ οίκον διανομή.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ