Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έρχονται προσλήψεις – εξπρές στους Δήμους

Δημοσιεύθηκε

στις

Απλούστερες και πιο σύντομες διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού -μέσω ΑΣΕΠ- στους Δήμους προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι δημοτικές υπηρεσίες που «στενάζουν», λόγω της υποστελέχωσης ακόμη και σε τομείς όπως η καθαριότητα και το πράσινο.

Το θέμα των προσλήψεων, που αποτελεί βασικό αίτημα των δήμων, που οι αιρετοί βλέπουν να αδειάζουν κάθε χρόνο, είτε εξαιτίας της συνταξιοδότησης υπαλλήλων, είτε εξαιτίας της κινητικότητας, έβαλε στο τραπέζι της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ανταποκρινόμενος στα συνεχή αιτήματα που υποβάλλουν οι δήμαρχοι

«Η επιτάχυνση των διαδικασιών αποτελεί στοίχημα για το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν είναι αποδεκτό να χρειάζονται δύο, τρία ή ακόμη και πέντε χρόνια, για να προσληφθεί ένας άνθρωπος» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα χρειαστούμε έναν ακόμη ΑΣΕΠ να βοηθάει το ΑΣΕΠ, αφού το προσωπικό του είναι ελάχιστο».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι οι ασυνέχειες και τα προβλήματα στις διαδικασίες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που εντοπίστηκαν και δημιουργούν αρκετές καθυστερήσεις στις προσλήψεις θα αντιμετωπιστούν άμεσα, γνωστοποιώντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί νομοσχέδιο με διατάξεις οι οποίες θα επιλύουν τα προβλήματα που υπάρχουν και στα τρία στάδια των προσλήψεων και έτσι θα επιταχύνεται η διαδικασία των διορισμών.

Επίσης, ο κ. Λιβάνιος έβαλε και μια ακόμη παράμετρο, λέγοντας ότι οι προϋπολογισμοί στους δήμους ψηφίζονται με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα, όπως είπε, το εποχικό προσωπικό σε τουριστικούς δήμους να προσλαμβάνεται τον Νοέμβριο και να παρέχει υπηρεσίες μέχρι τον Ιούνιο.

…Παρακαλάμε στα τηλέφωνα τους δήμους

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό για τις προσλήψεις προσωπικού ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε με σκωπτικό τρόπο ότι «μέχρι και τηλέφωνα παίρνει το υπουργείο και παρακαλά τους δήμους να τον στείλουν έγκαιρα, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία που εξετάζεται για πλήρη αναμόρφωση και ψηφιοποίηση».

Ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε και στους επιτυχόντες της μεγάλης δεξαμενής του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, τονίζοντας ότι βγήκαν οι οριστικοί πίνακες Τ.Ε και 25 Ιουλίου θα βγουν οι πίνακες Π.Ε. Ωστόσο, δήλωσε, οι δήμοι μπορούν να προσλάβουν το προσωπικό και το υπουργείο θα βγάλει αυτομάτως έγκριση και για τους ορισμένου χρόνου μέχρι να βγουν οι οριστικοί για να μη χαθεί χρόνος και να κερδηθεί το τρίμηνο.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις από το ΥΠ.ΕΣ, έτσι ώστε να ολοκληρώνεται γρήγορα ο κύκλος των προσλήψεων. «Γίνεται είπε προσπάθεια να κλείσουμε πολύ γρήγορα τον κύκλο της πρόσληψης ακόμη και με βάση τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού» σημείωσε.

Στις ανακοινώσεις του προς τους δημάρχους στην ΚΕΔΕ, ο κ. Λιβάνιος συμπεριέλαβε και το προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, γνωστοποιώντας ότι θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, ενώ προανήγγειλε ότι ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για βελτίωση των προϋποθέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. «Αυτό, όμως, θα γίνει υπό έναν όρο: αυτές να πρέπει να είναι πραγματικά ανταποδοτικές, με τους δήμους να καλύπτουν το κόστος της μισθοδοσίας των συμβασιούχων.

 

 

Πηγή: makthes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ