Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αιμορραγούν οι Δημοκρατικοί, «ταφόπλακα» για Μπάιντεν νέα δημοσκόπηση

Δημοσιεύθηκε

στις


Ηυποστήριξη που έλαβε ο Μπάιντεν από δύο Δημοκρατικούς προκατόχους του, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπιλ Κλίντον, δεν αρκούν για να σώσουν την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν

Να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ψηφοφόροι, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Τζο Μπάιντεν άφηνε ατελείωτες φράσεις, κοιτούσε στο κενό, έψαχνε τις σωστές λέξεις, μια εικόνα που προβλημάτισε ένα – ήδη προβληματισμένο – μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, όπως πιστοποιούν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης του CBSNews.

Είχε προηγηθεί η έντονη δυσαρέσκεια μελών του Δημοκρατικού κόμματος, που αμφισβητούν έντονα το κατά πόσο ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να αναλάβει νέα θητεία.

Σε αυτό το κλίμα, η υποστήριξη που έλαβε ο Μπάιντεν από δύο Δημοκρατικούς προκατόχους του, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπιλ Κλίντον, δεν αρκούν για να σώσουν τον νυν Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα, με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ψυχή, ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά».

Αποκαρδιωτική για Μπάιντεν η νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, μετά το ντιμπέιτ ένας αυξανόμενος αριθμός ψηφοφόρων, συμπεριλαμβανομένων πολλών Δημοκρατικών, δεν πιστεύει ότι ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Το ίδιο πιστεύει και σχεδόν το μισό κόμμα του.

cbs1 01e4e

Tα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν μετακινήσεις ψηφοφόρων, ωστόσο για τους Δημοκρατικούς αυτό το ποσοστό είναι διψήφιο.

Μετά το ντιμπέιτ, σχεδόν τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ο κ. Μπάιντεν εξαρχής δεν έπρεπε να είναι υποψήφιος για την προεδρία. Τον Φεβρουάριο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων.

cbs2 1d44a

cbs3 0f711

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι που υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος, τονίζοντας ότι αυτό αφορά τόσο την προεκλογική του εκστρατεία όσο και την αποτελεσματικότητά του στο αξίωμα, σε συνάρτηση με την ηλικία του.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί ανησυχούν περισσότερο για την ικανότητά του να κάνει σωστή προεκλογική εκστρατεία παρά για τη λήψη αποφάσεων ως πρόεδρος.

cbs4 b2ccb
Ο Τραμπ, αντίθετα, βρίσκει σύμφωνους τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους για την υποψηφιότητά του.

Οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι κατά την τηλεμαχία ο Τραμπ ανέλυσε τις ιδέες του με μεγαλύτερη σαφήνεια, εμφανίστηκε πιο προεδρικός, ενέπνευσε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, εξήγησε καλύτερα τις πολιτικές του και -απλά- κέρδισε το ντιμπέιτ.

Συνολικά, ωστόσο, οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο Τραμπ δεν ήταν τόσο ειλικρινής.

Υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που θεωρούν ότι κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν τα πήγε καλά.

cbs5 fd57f
cbs6 02035
O Μπάιντεν δεν έκανε καμία ουσιαστική πρόοδο στο να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μια δεύτερη θητεία θα βελτίωνε τα οικονομικά τους: Ο Τραμπ εξακολουθεί να θεωρείται καλύτερος σε αυτό.

Επίσης, όσον αφορά την προστασία της Δημοκρατίας ο Μπάιντεν δεν έχει πείσει ότι θα είναι καλύτερος από τον Τραμπ.

cbs7 05cff

cbs8 21008
Τι γίνεται τώρα;

Μετά το ντιμπέιτ, στελέχη των Δημοκρατικών φέρεται να ζήτησαν από τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα και να δώσει σε άλλον Δημοκρατικό την ευκαιρία να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Η άποψη αυτή βρίσκει απήχηση στους σχεδόν στους μισούς Δημοκρατικούς ψηφοφόρους.
cbs9 a3e8a

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ