Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ακαριαίος θάνατος για τους επιβάτες του Titan – Όλα τα νέα δεδομένα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος των πέντε επιβατών του τουριστικού υποβρυχίου Titan μετά την καταστροφική αποσυμπίεση που συνέβη λίγο πριν να φτάσουν στο ναυάγιο του Τιτανικού, όπως εξηγούν ειδικοί.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φέρεται να «άκουσε» τον ήχο της έκρηξης του υποβρυχίου Titan λίγο αφότου αναφέρθηκε ότι αγνοείται, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αλλά η τεράστια διεθνής έρευνα ξεκίνησε με την ελπίδα να βρεθούν επιζώντες.

Το ΠΝ των ΗΠΑ διαθέτει ένα μυστικό σύστημα προκειμένου να καταγράφει ήχους κοντά στις ακτές της χώρας για τον έγκαιρο εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων. Η επαφή με το τουριστικό βαθυσκάφος Titan με τους πέντε επιβαίνοντες χάθηκε στις 9:45 τοπική ώρα της Κυριακής, μία ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της κατάδυσης του υποβρυχίου. Ο ήχος καταγράφηκε ότι προερχόταν από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια από το υποβρύχιο την Πέμπτη. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν αποκάλυψε το όνομα του μυστικού συστήματος ακρόασης, επικαλούμενο ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Οι θάνατοι και των πέντε θα πρέπει να ήταν γρήγοροι και χωρίς πόνο, καθώς θα πέθαναν αμέσως από τις εξαιρετικές πιέσεις που ασκούνται σε τέτοια βάθη εξήγησε ο πρώην διευθυντής υποβρύχιας ιατρικής στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, Ντέιλ Μολ.

Ο τραγικός επίλογος του πολυήμερου θρίλερ που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης γράφτηκε χθες με τον εντοπισμό από τηλεχειριζόμενο όχημα του καναδικού πλοίου Horizon Arctic συντριμμιών στη ζώνη ερευνών στον βυθό του Βόρειου Ατλαντικού σε απόσταση περίπου 488 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Η αμερικανική Ακτοφυλακή περιέγραψε ότι το τέλος επήλθε από μεγάλη έκρηξη που κατέστρεψε το βαθυσκάφος και προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο των πέντε επιβαινόντων, του ηλικίας 61 ετών Αμερικανού ιδρυτή της OceanGate Στόκτον Ρας, του 77χρονου Γάλλου ωκεανογράφου Πολ-Ανρί Ναρζολέ, του 59χρονου Βρετανού δισεκατομμυριούχου Χάμις Χάρντινγκ, του 48χρονου Πακιστανού επιχειρηματία Σαχζάντα Νταγούντ και του 19χρονου γιου του, Σουλεϊμάν.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ