Ειδήσεις
Αλλεργίες: Συμβουλές από 8 γιατρούς για να τις αντιμετωπίσετε

Η ανοιξιάτικη περίοδος αλλεργιών έχει ήδη ξεκινήσει, προκαλώντας ενοχλητικά συμπτώματα όπως μπούκωμα, φτέρνισμα και φαγούρα στα μάτια. Ένα μεγάλο μέρος των ενηλίκων υποφέρει από εποχικές αλλεργίες και πολλοί αναζητούν ανακούφιση αυτή την περίοδο.
Αν και υπάρχουν πολλά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, είναι συχνά χρήσιμο να επισκεφθεί κανείς έναν παθολόγο ή αλλεργιολόγο για ένα πιο στοχευμένο σχέδιο θεραπείας, ειδικά αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν. Ας δούμε πώς οι ίδιοι οι γιατροί διαχειρίζονται τα συμπτώματά τους.
«Πρέπει να κάνω ντους κάθε βράδυ πριν τον ύπνο»
Η Δρ. Jackie Eastman, αλλεργιολόγος και ανοσολόγος, λέει ότι είναι αλλεργική στη γύρη από δέντρα, γρασίδι και αγριόχορτα. «Για μένα, η γύρη από το γρασίδι είναι η χειρότερη», αναφέρει. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν μπούκωμα, καταρροή, φτέρνισμα και κόκκινα, φαγουρισμένα μάτια. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, εμφανίζει άσθμα, βήχα και δύσπνοια.
Για να τα ελέγξει, παίρνει τέσσερα φάρμακα, μεταξύ αυτών ένα αντιισταμινικό, ένα ρινικό σπρέι κορτικοστεροειδών, σταγόνες για τα μάτια και χρησιμοποιεί μια συσκευή εισπνοής.
«Την άνοιξη, πρέπει να κάνω ντους κάθε βράδυ πριν τον ύπνο», αναφέρει η ίδια.
«Έχω σταματήσει να κουρεύω το γρασίδι»
Ο Δρ. David Corry, καθηγητής ανοσολογίας και αλλεργιολογίας, λέει ότι είναι πολύ αλλεργικός στα περισσότερα είδη γύρης της περιοχής του.
«Οι χειρότερες εποχές για μένα είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι», αναφέρει. Τα συμπτώματά του ήταν τόσο έντονα στην παιδική και εφηβική του ηλικία που έπρεπε να χάσει αρκετές μέρες από το σχολείο του κάθε χρόνο.
Πλέον, παίρνει φάρμακα που περιλαμβάνουν αντιισταμινικά, οφθαλμικές σταγόνες και κορτικοστεροειδή σε δύσκολες μέρες. Παρόλα αυτά, την περίοδο της γύρης της βελανιδιάς, τα μάτια του ερεθίζονται έντονα.
«Στο σπίτι μου στο Χιούστον, έχω σταματήσει να κουρεύω το γρασίδι και έχω αναθέσει τη δουλειά σε επαγγελματίες. Ωστόσο, στη φάρμα μου, όπου πρέπει να κάνω τα πάντα μόνος μου, φοράω μάσκα N95 και γυαλιά προστασίας», δηλώνει.
«Οι ενέσεις αλλεργίας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικές για μένα»
Ο Δρ. Basil Kahwash, επίκουρος καθηγητής ιατρικής, αναφέρει ότι, μετά από χρόνια συστάσεων σε ασθενείς του, αποφάσισε να κάνει και ο ίδιος ενέσεις ανοσοθεραπείας. «Τώρα χρειάζομαι πολύ λιγότερα φάρμακα από πριν», λέει. Παρότι παίρνει ακόμα αντιισταμινικά την εποχή των αλλεργιών, οι ενέσεις του έχουν μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα.
«Παίρνω φάρμακα ακόμα και όταν δεν έχω έντονα συμπτώματα»
Η Δρ. Purvi Parikh, αλλεργιολόγος, λέει ότι είναι αλλεργική στη γύρη από γρασίδι και στα κατοικίδια.
Για να ελέγξει τα συμπτώματά της, παίρνει καθημερινά ένα αντιισταμινικό που διαρκεί 24 ώρες, αποφεύγοντας τη διφαινυδραμίνη (Benadryl), καθώς προκαλεί υπνηλία και μειώνει τη συγκέντρωση.
«Είναι σημαντικό να ξεκινά κανείς τη θεραπεία νωρίς στην εποχή των αλλεργιών», εξηγεί.
«Αλλάζω τακτικά το αντιισταμινικό μου»
Η Lisa Olson-Gugerty, νοσηλεύτρια και καθηγήτρια, έχει αλλεργία στη γύρη και στα τσιμπήματα μελισσών. Για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματά της, παίρνει διαφορετικά αντιισταμινικά σε εναλλαγή, καθώς πιστεύει ότι κάθε είδος δρα διαφορετικά στον οργανισμό.
«Δίνω έμφαση στην αποφυγή αλλεργιογόνων»
Ο Δρ. Michael Yong, ωτορινολαρυγγολόγος, λέει ότι είναι αλλεργικός στη σκόνη, τη γύρη και τις γάτες.
Για να μειώσει την έκθεση στα αλλεργιογόνα, προσπαθεί να αποφεύγει τις εξόδους όταν η γύρη είναι σε υψηλά επίπεδα και φοράει μάσκα N95. Παίρνει επίσης αντιισταμινικά και χρησιμοποιεί καθημερινά ρινικές πλύσεις.
«Χρησιμοποιώ neti pot καθημερινά»
Η Δρ. Christina Gasbarro, παθολόγος, λέει ότι οι αλλεργίες της προκαλούν ρινική καταρροή και φτέρνισμα. Κατά τη διάρκεια της εποχής των αλλεργιών, χρησιμοποιεί καθημερινά neti pot (ένα δοχείο για ρινικές πλύσεις) και ένα ρινικό σπρέι κορτικοστεροειδών.
«Δεν χρειάζομαι πλέον φάρμακα»
Ο Δρ. Andrew Wiznia, αλλεργιολόγος, αναφέρει ότι είχε σοβαρές αλλεργίες στην παιδική του ηλικία, αλλά χάρη στις ενέσεις ανοσοθεραπείας για εννέα χρόνια, πλέον δεν έχει κανένα σύμπτωμα.
«Δεν παίρνω πλέον φάρμακα. Είμαι μια πραγματική ιστορία επιτυχίας», λέει ο ίδιος.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ