Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ανάπλαση χώρου στη Νέα Ερυθραία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», η Ανάπλαση  του Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, συνολικού κόστους 5,820,360 ευρώ, χρήματα τα οποία θα καλυφθούν στο σύνολο τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Με το έργο αυτό ο Δήμος επιδιώκει την βιοκλιματική αναβάθμιση του χώρου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 305, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, με την δημιουργία αστικού πρασίνου και χώρων περιπάτου και αναψυχής. Πρόκειται για χώρο συνολικής έκτασης 29.945,00 τ.μ, αναξιοποίητο, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει χώμα και λίγα δέντρα διάσπαρτα. Τα πεζοδρόμια είναι αδιαμόρφωτα, ενώ τον χώρο συμπληρώνουν δύο γήπεδα ένα μπάσκετ και ένα μίνι ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με τη μελέτη θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και περιπάτου, παιδικές χαρές, κιόσκια και πέργκολες, υδάτινα στοιχεία όπως ρυάκια με νερό και σιντριβάνια. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή μικρού υπαίθριου θεάτρου, η επέμβαση και ανακατασκευή των υφιστάμενων γηπέδων, υπαίθριο σκάκι. με πλάκες μαρμάρου, πίστα για σκέιτινγκ από ξύλινο δάπεδο, η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων φωτοβολταϊκών στοιχείων, τοποθετημένων σε ιστούς κατάλληλου ύψους για την άρτια λειτουργία του χώρου και την εξοικονόμηση ενέργειας, χώροι στάθμευσης ενώ θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για ΑΜΕΑ.

«Η δημοτική αρχή προχώρησε προσηλωμένη στο στόχο της εξασφάλισης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο μπορεί σήμερα να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς απέναντι σε αυτά που δεσμευόμαστε. Οφείλουμε πολλά στους συμπολίτες μας και δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε όλο και περισσότερα, όσο κι αν κάποιοι για τους δικούς τους μικροπολιτικούς και μικροπαραταξιακούς λόγους δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Μαγικό ραβδί δε διαθέτουμε παρά μόνο διάθεση και όρεξη για σκληρή δουλειά» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ