Ειδήσεις
Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: «Κλειδώνει» η απόφαση για τα rapid test
Μέχρι και σήμερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε ένα rapid test μία φορά την εβδομάδα και ταυτόχρονη δήλωση του αποτελέσματος. Οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο Υγείας είναι συνεχείς και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, το επικρατέστερο σενάριο περιλαμβάνει παράταση της ισχύουσας απόφασης για τους πρώτους μήνες του 2023. Αυτό σημαίνε πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται υποχρεωτικό rapid test μία φορά την εβδομάδα για την εργασία τους.
Στην τελική ευθεία η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών
Στην τελική ευθεία είναι και η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών πίσω στα νοσοκομεία αλλά με αυστηρό πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, η επιστροφή τους θα συνοδεύεται με testing υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη. «Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, εξηγώντας ότι θα υπάρξει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Επιπλέον οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται πως το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Υγείας επιτρέπει ουσιαστικά στους ιδιώτες γιατρούς να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και να κάνουν ιατρικές πράξεις και το αντίστροφο.
Από την πλευρά του ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε τις τρεις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας