Ειδήσεις
Ανησυχία λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού – Σε ποιες περιοχές δε θα γίνουν οι παρελάσεις

Ανησυχία έχει προκαλέσει η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων covid-19 και ο υψηλός αριθμός θανάτων ασθενών που είχαν προσβληθεί από τη νόσο, με τη συγκυρία να θυμίζει σε πολλά τις αντίστοιχες μέρες του 2020, λίγο πριν την «έκρηξη» του δεύτερου κύματος.
Και όλα αυτά σε μια δύσκολη επιδημιολογικά, λόγω των παρελάσεων, εβδομάδα του Οκτωβρίου Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 3.937 νέα κρούσματα –τα περισσότερα σε μία ημέρα που έχουν καταγραφεί από τα μέσα Αυγούστου– σε σύνολο 76.793 εργαστηριακών ελέγχων, δηλαδή ποσοστό θετικότητας 5,1%.
Πολλοί επιστήμονες και γιατροί ζητούσαν όλο αυτό το διάστημα ματαίωση παρελάσεων ή επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Δεν κρύβουν την ανησυχία τους για πιθανή περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης από τις αναμενόμενες εστίες συνωστισμού.
Αναφερόμενος στις παρελάσεις ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης τόνισε: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα».
Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Εν τω μεταξύ, να μη διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Νομό Πέλλας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα.»
Παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής.
Και στο Χαλάνδρι, ο Δήμος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να μην πραγματοποιηθεί η φετινή παρέλαση, ενώ τελικά αποφασίστηκε, εφόσον το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν παντού, να γίνει η παρέλαση και στο Χαλάνδρι, αλλά με τη συμμετοχή μόνο σημαιοφόρων και παραστατών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ