Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αποκλειστικά στο Χ-τύπο: Παρουσία του Δ. Κουτσούμπα η κινητοποίηση φορέων για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας [Ρεπορτάζ – Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας στη Νέα Ιωνία, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σωματεία και μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας, αντιδρώντας στην επερχόμενη έξωσή του από το κτίριο όπου στεγάζεται.

Όπως είναι γνωστό, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου έχουν προβεί σε διαδικασίες έξωσης του Κέντρου Υγείας, δεδομένου ότι έληξε το ενοικιαστήριο και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή οι φορείς απαιτούν να βρεθεί άμεσα άλλο κατάλληλο και ιδιόκτητο κτίριο για να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες – για τις οποίες απαιτούν και ενίσχυση προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το Κέντρο Υγείας να είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους ασφαλισμένους, σε νέες εγκαταστάσεις.

 

 

Την πρωτοβουλία για την παρέμβαση ανέλαβε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας, στο κάλεσμα του οποίου ανταποκρίθηκαν Σωματεία και φορείς, όπως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας. Στη διαμαρτυρία έδωσαν επίσης το «παρών» γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας.

 

 

Παράλληλα, όλοι μαζί τόνισαν ότι στηρίζουν τα καίρια αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού συνοψίζοντάς τα ως εξής: “Να δώσετε τώρα αυξήσεις σε όλους τους γιατρούς τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους, στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας παντού. Να υπαχθούν όλοι στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να μονιμοποιηθούν όλοι. Δεν μπορείτε να έχετε τόσες ελλείψεις και να λέτε ότι τους παίρνουμε για 8 μήνες και για ένα χρόνο. Ντροπή σας. Και μετά λέτε δεν έχουμε γιατρούς. Συνάδελφοι όλοι αυτοί οι πολιτικοί, που θέλουν να κλείσουν το κέντρο υγείας, δεν είναι το μοναδικό, είναι και άλλα κέντρα υγείας τα οποία είναι ιδιόκτητα, του ΙΚΑ και αυτά θέλουν να τα κλείσουν. Γιατί το κάνουν αυτό; Για να μας φάνε τη δημόσια υγεία.”

 

 

Δ. Κουτσούμπας: “Χρειάζεται να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης”

Στη συγκέντρωση έδωσε δυναμικό παρών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος συναντήθηκε με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Αντώνη Χαραλαμπίδη, συνομίλησε με υγειονομικούς και εργαζόμενους και δήλωσε αποκλειστικά τα εξής: “Σήμερα σε μια περίοδο που είναι περισσότερο από αναγκαία η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας, δυστυχώς γίνεται ακριβώς το αντίθετο, απαξιώνονται συνεχώς.

 

 

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, σε μια μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας, εδώ στη Νέα Ιωνία, που καλύπτει έναν μεγάλο χώρο εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, όχι μόνο της Νέας Ιωνίας, αλλά και του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών. Χρειάζεται άμεσα, με ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων, να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασης, είτε μένοντας σε αυτό το κτήριο και αναβαθμίζοντάς το, είτε να βρεθεί άλλο κτήριο, ταυτόχρονα με τη δημιουργία υποδομών, στελέχωση με κατάλληλα μέσα και βεβαίως την ενίσχυση με πολύ περισσότερο εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, άλλο βοηθητικό προσωπικό, αλλά και με την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που για πολλά χρόνια βρίσκονται όμηροι των συμβάσεων ή της επικουρικής εργασίας.

 

 

Αυτά είναι ορισμένα από τα ζητήματα που το ΚΚΕ θα παλέψει, θα πιέσει και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, με αναφορές, με παρεμβάσεις και βεβαίως στους δρόμους του αγώνα, έξω από το υπουργείο Υγείας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, έξω από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, έτσι ώστε να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, όλων των Κέντρων Υγείας, αλλά και των εργαζομένων εδώ, των κατοίκων της περιοχής”.

 

 

 

 

Ν. Αθανασίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Συνταξιουχών: “Δεν θα αφήσουμε να κλείσει ούτε μία ημέρα το κέντρο υγείας”

Στον Χ-τύπο μίλησε αποκλειστικά και ο κ. Νίκος Αθανασίου Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας απαντώντας σε ερώτημα σχετική με τη συμμετοχή του κόσμου και τις επόμενες ενέργειες του Συνδέσμου: “Είμαστε αισιόδοξοι, ο κόσμος ήρθε, άκουσε το μήνυμα μας.

 

 

Είναι πολύ σοβαρό το θέμα, δεν θα αφήσουμε να κλείσει ούτε μία ημέρα το κέντρο υγείας εδώ. Είμαστε ενάντια σε αυτήν την πολιτική που θέλει γενικότερα να κλείσουν τα κέντρα υγείας και να στραφεί ο κόσμος στους ιδιώτες. Θα δώσουμε τον αγώνα μας. Λέμε ότι θα πρέπει να βρεθεί κτίριο το οποίο θα επανδρωθεί κανονικά με υλικό – τεχνικό ας πούμε αλλά και με έμψυχο υλικό, γιατρούς και νοσηλευτές και τότε ας φύγουν από εδώ. Μέχρι τότε δεν θα επιτρέψουμε εμείς να κλείσει το κέντρο υγείας.”

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ