Connect with us

Ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προκήρυξε 3.028 θέσεις τακτικού προσωπικού το 2021, στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση

Published

on

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2021.

«Συνεχίζουμε να εδραιώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θανάσης Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στο έργο που έφερε σε πέρας το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, αλλά και το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην παρούσα φάση. Ο κ. Παπαϊωάννου παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2021.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του 2021, η Υπηρεσία προκήρυξε 3.028 θέσεις τακτικού προσωπικού και διαχειρίστηκε πάνω από 240.000 αιτήσεις υποψηφίων, ενώ ταυτόχρονα επέβλεψε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού σε 13.826 θέσεις σε ΟΤΑ και φορείς ανά την Ελλάδα.

Επίσης, το ΑΣΕΠ κατάταξε 154.873 υποψηφίους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση δεκάδες τυπικά κριτήρια, ώστε να διοριστούν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της γενικής εκπαίδευσης για τα έτη 2021-2022 και 2022-2023. Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ υπογράμμισε ακόμη ότι το παραπάνω έργο συνδυάστηκε με τις αυξανόμενες διαδικασίες επιλογής διευθυντικών στελεχών του δημοσίου.

«Το ΑΣΕΠ αντιμετωπίζει συνεχώς νέες προκλήσεις. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε τον γραπτό διαγωνισμό, εκδικάζουμε 6.000 ενστάσεις εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και εκδίδουμε άμεσα τις προκηρύξεις για την κατάταξη 150-200.000 εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης.

Και παράλληλα, προχωράμε τις διαδικασίες πρόσληψης με τυπικά μόρια» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου παραδίδοντας την έκθεση και συμπλήρωσε: «Προσανατολισμένοι στην αποστολή μας, ήτοι τη διεξαγωγή των διαδικασιών προσλήψεων με διαφάνεια, αντικειμενικότητα, αξιοκρατία και ανεξαρτησία, συνεχίζουμε να εδραιώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, βελτιώνοντας τις διαδικασίες μας, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και ερχόμενοι σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και, βέβαια, τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ