Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βουλή: Δικαιοσύνη για τα Τέμπη ζητά η Αντιπολίτευση, «το έγκλημα δεν θα σβηστεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μιλούν για συγκάλυψη στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπ΄ών
Να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τους εισηγητές της μειοψηφίας να επιτίθενται στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για συγκάλυψη του εγκλήματος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Ζαμπάρας, τόνισε πως «ένα χρόνο μετά το έγκλημα οι γονείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση» και πως σήμερα η Βουλή «θα έπρεπε να ψηφίζει την άρση ασυλίας του Κώστα Καραμανλή».
«Σήμερα θα έπρεπε να φωταγωγηθεί η Βουλή με ένα τεράστιο “δεν ξεχνώ”. Να δοθεί ο λόγος στους συγγενείς που ουρλιάζουν για δικαίωση και δικαιοσύνη. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο ναός της Δημοκρατίας, και όχι ο ναός της συγκάλυψης. Προσπαθείτε στις πλάτες που έχασαν τα παιδιά τους να μην αποκαλυφθούν ποτέ οι ένοχοι», επισήμανε.
«Όλη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί για το κουκούλωμα. Σε λίγο οι υπογραφές που μαζεύονται θα φτάσουν το 1 εκατ. Πόσο ακόμα θα κλείνετε τα μάτια σε αυτή τη οργή;», αναρωτήθηκε.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος κατηγόρησε στην κυβέρνηση πως δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ να μην γίνουν συνεδριάσεις σήμερα στη Βουλή, λέγοντας πως «χωρίς καμία αιτιολόγηση η πλειοψηφία απέρριψε την πρότασή μας, να μας βρει η σημερινή μέρα με την ελληνική κοινωνία και να συζητάμε για τα Τέμπη».
« Όχι για να κάνουμε μια ανέξοδη συζήτηση, αλλά σε μια εκδήλωση πραγματικής τιμής και μνήμης στους νεκρούς και στην ανάγκη να υπάρξει η αλήθεια. Είναι χρέος, στη νέα γενιά που είχε κατακλύσει τους δρόμους ένα χρόνο πριν σε μια ειρηνική βουβή πορεία ύψωσαν ένα πελώριο ‘γιατί;’. Το απαντήσαμε αυτό; Όχι κύριοι της κυβέρνησης», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα απέναντι σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης».
«Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες στο έγκλημα αυτό», είπε από την πλευρά της η Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών από την κυβέρνηση». Η κ. Μανωλάκου αναφέρθηκε στο αίτημα του ΚΚΕ για έκτακτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, τονίζοντας πως είναι κάτι που «οφείλουμε στους 57 νεκρούς».
Η Πέτη Πέρκα από τη Νέα Αριστερά, είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση πως θα πρέπει να απολογείστε όλοι για τη συγκάλυψη. Αποκλείστηκαν μάρτυρες κλειδιά, έκλεισε η εξεταστική άρον άρον, αυτό το έγκλημα δεν θα σβήσει».
 «Τα θύματα θα δικαιωθούν μόνο όταν τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα», είπε ο Στυλιανός Φωτόπουλος από την Ελληνική Λύση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ