Ειδήσεις
Β. Καραστάθης για σεισμό 5,1 Ρίχτερ : Είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου

Στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας συνεχίζει να τίθεται η σεισμική δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Σήμερα στις 09:49 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού ενώ τρία λεπτά νωρίτερα (09:46) είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ 20 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, αυτός ο σεισμός είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου και δεν αλλάζει την αξιολόγηση που κάνουν οι επιστήμονες. «Αυτό που κοιτάμε είναι ο ρυθμός σεισμικότητας να πέφτει σταθερά και από εκεί και πέρα είναι το απολύτως αναμενόμενο να έχουμε και μεγαλύτερους σε μέγεθος σεισμούς από το 4. Και 5,2 να γινόταν πάλι ήταν μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου. Αυτός ο σεισμός δεν αλλάζει την αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο συλλέγοντας συνεχώς δεδομένα.
Σημειώνεται ότι οι δύο επιτροπές (η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ) αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 στις 18:00.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ