Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Χαϊδαρίου: Απόφαση για ένταξη στην ΟΧΕ/ΒΑΑ για έργα ύψους 4,7 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφάσισε την έγκριση της Υποβολής του Ειδικού Σχεδίου Δράσης για την Προγραμματική περίοδο 2021-2027, στο πλαίσιο Διαβούλευσης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της “Αστικής Αρχής: Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ)” με τίτλο: «Διαδημοτική Εταιρική Σχέση για την Ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας με αξιοποίηση της ΟΧΕ/ΒΑΑ».

Ο Δήμος Χαϊδαρίου θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη δράση προκειμένου να βελτιώσει στο μέτρο του δυνατού την καθημερινότητα των κατοίκων, μέσω έργων και παρεμβάσεων ύψους 4.700.000 συνολικά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της ΟΧΕ/ΒΑΑ και των περιορισμών που μπαίνουν (ως προς τη χρηματοδότηση και τα επιλέξιμα έργα), ο Δήμος Χαϊδαρίου προτίθεται να δώσει έμφαση, στη μετάβαση της πόλης σε μια περιοχή φιλικής προς το περιβάλλον, στην προώθηση της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του Δήμου, καθώς και στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων των περιοχών της Γρηγορούσας και του Κεντρικού Χαϊδαρίου.

Οι δράσεις αυτές έχουν επίσης ως σκοπό την ενίσχυση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία, την κοινωνική ένταξη των ευπαθών και περιθωριοποιημένων ομάδων, με επίκεντρο την στήριξη της λαϊκής οικογένειας, και την έμφαση στα παιδιά και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στις δράσεις αυτές κατέχει και η ανάδειξη της ισχυρής πολιτιστικής παρακαταθήκης της Δυτικής Αθήνας, δημιουργώντας σύγχρονους χώρους Πολιτισμού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ενεργειακή Αναβάθμιση και ανακατασκευή Στέγης Πολιτισμού Δήμου Χαϊδαρίου (Πρώην ΝΕΛΕ): 2.000.000,00 €

Αναπαλαίωση διατηρητέου κτηρίου οδού Κύπρου για τη φιλοξενία πολιτιστικών τμημάτων: 600.000,00 €

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Γρηγορούσας: 350.000,00€

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Κουνελίων και Κεντρικού Χαϊδαρίου: 640.000,00€

Ανακατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων Κεντρικού Χαϊδαρίου: 300.000,00€

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων Δήμου Χαϊδαρίου και δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών: 700.000,00€

Λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση Ανοιχτού Θεάτρου Χαϊδαρίου: 110.000,00€

ΣΥΝΟΛΟ: 4.700.000,00 €

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ