Connect with us

Ειδήσεις

Δημήτρης Παπαστεργίου για «Kids Wallet»: «Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο»

Published

on

Την Άνοιξη και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο, αναμένεται να τεθεί στη διάθεση των γονέων το “Kids Wallet”, το οποίο και θα αποτελέσει το πιο σημαντικό εργαλείο περιορισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο από ανηλίκους, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Πρωινό Soundtrack» με τους Γιώργο Σαραντάκ και Κάτια Αντωνιάδη.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι, σε αντίθεση με ότι γίνεται στις ΗΠΑ – όπου η ΜΕΤΑ αφαιρεί μέτρα επαλήθευσης πληροφοριών –  στην Ευρώπη το επίπεδο συζητήσεων με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Για αυτό και αναμένεται να γίνει ένα “πάντρεμα” των μηχανισμών, τόσο από την εταιρεία, όσο και από τα κράτη και δη την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στην κατάργηση των φίλτρων ομορφιάς, κυρίως στο Instagram και το Facebook, καθώς «καλλιεργείται ένα πρότυπο αψεγάδιαστης εμφάνισης με χρησιμοποίηση ακόμη και του ΑΙ».

Σε ερώτηση για τους λόγους που η χώρα μας δεν κατέφυγε στο παράδειγμα της κατάργησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 16 ετών, απάντησε ότι ο ένας λόγος αφορά στην ύπαρξη των VPN εξωτερικού, που δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής χώρας εισόδου στο διαδίκτυο, όπως έγινε στην Ινδία, ενώ ο δεύτερος αφορά sτο διάλογο με τους νέους, που είναι και το ζητούμενο.

Όσον αφορά στις κάμερες, διεμήνυσε ότι «μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα βγει ο διαγωνισμός για την πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα λειτουργούν οι κάμερες, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία για τις ίδιες τις κάμερες αναμένεται στα μέσα του Φεβρουαρίου».

Για την τεχνητή νοημοσύνη, που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τον τελευταίο χρόνο και στο Δημόσιο, τόνισε ότι «ο Ψηφιακός βοηθός έχει απαντήσει σχεδόν 2.000.000 ερωτήσεις πολιτώνν διευκολύνοντας τη καθημερινότητα τους». Παράλληλα, υπενθύμισε την εφαρμογή για το Κτηματολόγιο που έχει επιταχύνει το νομικό έλεγχο, όπως και το mygreece του Υπουργείου Τουρισμού για τους επισκέπτες της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε την πρωτοβουλία της Ε.Ε. για την δημιουργία εργοστασίων τεχνητής νοημοσύνης, με την Ελλάδα να είναι μία από τις επτά προτάσεις που πήραν έγκριση.

«Στόχος είναι το να έρθουν κοντά το Δημόσιο και ο Ιδιωτικός Τομέας μαζί με τις νεοφυείς επιχειρήσεις, να δοθεί κίνητρο σε νέα παιδιά που έφυγαν να επιστρέψουν πίσω, ώστε με την τεχνογνωσία τους και σε συνδυασμό με τα δεδομένα που θα λαμβάνουν από την ΑΙ, να γίνουν κομμάτι του Δημοσίου, ώστε να δοθούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ