Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Πρώτη με διαφορά η ΝΔ, μεγάλη ανατροπή στη δεύτερη θέση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοσκόπηση της Οpinion Poll καταγράφει άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές αναταράξεις.

Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά το 2012, αφήνει πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 14,7% και το ΚΚΕ να καταγράφει μεγάλη άνοδο, φθάνοντας στο 10,6%.

Την ίδια στιγμή, η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αδιαμφισβήτητη, καθώς συγκεντρώνει 38,5% στην εκτίμηση ψήφου.

Screenshot 5

Screenshot 6

Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 5,9% και ακολουθούν η Νίκη με 3,9% και οι Σπαρτιάτες με 3%, ενώ Πλεύση Ελευθερίας (2,5%) και ΜέΡΑ25 (2,4%) μένουν εκτός Βουλής.

Στην ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, το 40,2% απάντησε καθόλου, το 29,8% λίγο, το 23,2% αρκετά και το 5,1% πολύ.

Screenshot 4

Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνολικά το 42,7% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, ενώ συνολικά το 46,1% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Η ακρίβεια είναι το πρόβλημα που απασχολεί το 61,1% των ερωτηθέντων, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η οικονομία/ ανάπτυξη (38,4%) και η ανεργία (16,7%).

Το 50% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, ενώ το 39% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην ερώτηση “θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν: “ναι” το 27%, “μάλλον ναι” το 27%, “μάλλον όχι” το 15%, “όχι” το 26%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ