Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Alco: Σχεδόν 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη για τα Τέμπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικά ευρήματα περιέχει δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco για λογαριασμό του Alpha, με την μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων να εκτιμά πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και προσπάθεια συγκάλυψης αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, το 77% των πολιτών θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ το ίδιο ποσοστό (77%) θεωρεί πως δεν «έχουν γίνει όσα πρέπει ώστε να μην επαναληφθεί».

Οι πολίτες σε σχέση με την εμπιστοσύνη που έχουν στη Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών στην υπόθεση των Τεμπών, σε ποσοστό 38% δεν έχει «καθόλου εμπιστοσύνη» ενώ το 29% έχει «λίγη εμπιστοσύνη».

Η «επόμενη μέρα» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη

Μετά πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο συνέδριό του, το 57% λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βγήκε» ενισχυμένος μετά τη διαδικασία, ωστόσο, δεν φαίνεται πως άλλαξε ούτε η εκλογική του δύναμη, αλλά ούτε και η αρνητική άποψη του κόσμου για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πρόθεση ψήφου

Την ίδια ώρα η μάχη για την δεύτερη θέση συνεχίζεται, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να σταθεροποιείται, ενώ το ΠΑΣΟΚ να χάνει έδαφος.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 27% (πτώση 1,2 μονάδων, είχε 28,2% στην προηγούμενη μέτρηση). Το ΠΑΣΟΚ είναι 15,5 μονάδες πίσω, χάνοντας 0,7%, και κινείται στο 11,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση, ανακάμπτοντας ωστόσο ελαφρά (10,5% από 10,2%).

Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 17,8%.

Δυσαρέσκεια για την κυβερνηση

Στην δημοσκόπηση της Αlco καταγράφεται δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση. Το 46% απαντά ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, το 29% απαντά λίγο, ενώ το 23% απαντά πολύ/αρκετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ