Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δημοτικό Ωδείο Φυλής: Με αντιπολεμικό μήνυμα η μαθητική συναυλία του τμήματος κιθάρας – μπουζουκιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μαθητική συναυλία της παραδοσιακής κατεύθυνσης του τμήματος κιθάρας – μπουζουκιού του καθηγητή Γιάννη Μανωλόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Φυλής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολύς κόσμος κι εκ μέρους του δημάρχου, Χρήστου Παππού, η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του Δημοτικού Ωδείου, Χρυσούλα Κουράση, η οποία αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που γίνεται στα Τμήματα του Ωδείου και δεσμεύτηκε να στηρίξει τη λειτουργία του, με όλες της τις δυνάμεις.

Η όμορφη μουσική βραδιά ξεκίνησε με τους λιλιπούτιους «καλλιτέχνες» Αβραμόπουλο Παναγιώτη (ο μικρότερος) Ασημακόπουλο Βασίλη και Σκουφόπουλο Άγγελο, που ερμήνευσαν και συνόδευσαν με τα «τεράστια» μπουζούκια τους 2 λαϊκά τραγούδια, «Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» του Μάνου Λοΐζου και «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν» του Μάρκου βαμβακάρη. Το κοινό χειροκροτούσε κατενθουσιασμένο από την συμμετοχή των μικρών μουσικών.

Στη συνέχεια οι προχωρημένοι μαθητές ερμήνευσαν διάφορα λαϊκά τραγούδια από τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες όπως οι: Μ. Βαμβακάρης, Π. Τούντας, Β. Τσιτσάνης, Γ. Ζαμπέτα, Μ. Πλέσσας, Γ. Ροβερτάκης, Γ. Βελλάς, Στ. Κουγιουμτζής, Στ. Ξαρχάκος, Γ. Ζήκας, Χ. Νικολόπουλος, Ν. Παπάζογλου, Δ. Αποστολάκης καθώς και ξένων δημιουργών, Kerry Livgren (Kansas) και “The Cranberries”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μαθητές της σχολής σύγχρονου και κλασικού τραγουδιού του καθηγητή Νίκου Σπανάτη οι οποίοι ερμήνευσαν με συνοδεία των λαϊκών και σύγχρονων συνόλων, διάφορα σύγχρονα και λαϊκά τραγούδια.

Αίσθηση προκάλεσε το αντιπολεμικό μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι μαθητές της σχολής, με τη Γεώργα Μαργαρίτα η οποία ερμήνευσε το τραγούδι “Zombie” των “The Cranberries” , το οποίο ως αντιπολεμικός ύμνος, με το εμβληματικό βίντεο και την μοναδική ερμηνεία της Dolores Mary O’Riordan, έχει ξεπεράσει το 1 δις, προβολές και είναι μέσα στα 6 πρώτα τραγούδια από τη δεκαετία των 90’ς, που καταδικάζουν τους πολέμους και τη βία.

Συμμετείχαν οι μαθητές:

  • Αβραμόπουλος Παναγιώτης (μπουζούκι, τραγούδι)
  • Αγιασσώτης Αλέξανδρος (μπουζούκι)
  • Ασημακόπουλος Βασίλης (μπουζούκι)
  • Γεώργα Μαργαρίτα (κιθάρα-τραγούδι)
  • Ζωφάκης Ιωάννης (μπουζούκι – τραγούδι)
  • Κοτσώνας Νικόλαος (μπουζούκι)
  • Μιχαηλίδης Άγγελος (κιθάρα)
  • Σκουφόπουλος Άγγελος (μπουζούκι)

Και οι μαθητές τους Τμήματος Μονωδίας και Σύγχρονου Τραγουδιού του Καθηγητή Σπανάτη Νικόλαου: Γιαννή Ελπίδα, Πετράκος Μάριος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ