Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Διακοπή ύδρευσης σε σχολείο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσθηση προκαλεί η είδηση που έγινε γνωστή στην συζήτηση της πρόσφατης συνεδρίασης της Β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής, ότι δηλαδή η ΕΥΔΑΠ έκοψε την παροχή νερού στο 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, πριν λίγες μέρες.
Το εν λόγω σχολείο είναι από τα τελευταία που χτίστηκαν στην πόλη και όπως ειπώθηκε στη σχολική επιτροπή τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ που υπήρχαν από την εποχή που το κατείχε ο ΟΣΚ δεν πληρώθηκαν ποτέ ούτε μεταφέρθηκαν στην σχολική επιτροπή. Στο ενδιάμεσο ο ΟΣΚ έγινε ανώνυμη εταιρεία, οπότε για το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ κινήθηκε διαδικασία διακοπής της παροχής νερού στο σχολείο κι έτσι ήρθαν τα συνεργεία και έκοψαν το νερό αν και ήξεραν ότι πρόκειται για σχολείο.
Για το θέμα έκανε παρέμβαση η δημοτική κίνηση της πόλης “Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου” όπου ανέφερε σχετικά: “Δεν γνωρίζει η ΕΥΔΑΠ ότι το σχολείο είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου Χαλανδρίου; Η απάντηση είναι όχι, γιατί δεν υπάρχει μέχρι στιγμής  ούτε σε αυτήν,  ούτε στον δήμο Χαλανδρίου έγγραφο που να φαίνεται ότι το σχολείο έχει παραληφθεί από τον Δήμο με αποτέλεσμα να σέρνεται η κατάσταση αυτή.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα τυπικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο Χαλανδρίου γύρω από τα σχολεία και τις ανάγκες τους. Είναι εντυπωσιακή η διοικητική έρημος που δημιουργείται σε ένα πεδίο που αφορά 7.000 μαθητές στην πόλη και που έχει να κάνει με την αδυναμία διαχείρισης των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων και που προστίθεται στην οικονομική ασφυξία όλων των σχολείων που με 500€ επιχορήγηση από τον Σεπτέμβρη επιχειρούν να επιβιώσουν.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα υπάρξει κάποια μετάταξη υπαλλήλων από τα Νομικά πρόσωπα που έκλεισαν προς τις σχολικές επιτροπές για να μπαλωθεί κατά ένα τμήμα η κατάσταση. Μέχρι τότε καλό θα ήταν να υπάρξει κάποια λύση στο πρόβλημα του 7ου γυμνασίου και να μην τρέχει συνέχεια το σχολείο να επανασυνδέει το νερό.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ