Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δύο ώριμες μελέτες του Δήμου Αίγινας για έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αίγινας, με γνώμονα τη σπουδαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της ζωτικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης, έχει προχωρήσει και ολοκληρώσει δύο μελέτες έργων υψίστης προτεραιότητας για τη βελτίωση των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης της νήσου.

Συγκεκριμένα:

Επέκταση Δικτύων Ύδρευσης στις Περιοχές Μαραθώνα, Αιγινήτισσας, Σφεντουρίου, Πέρδικας και Κύλινδρα του Δήμου Αίγινας

• Προϋπολογισμός: 4.600.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)
• Περιγραφή: Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης, εξασφαλίζοντας την παροχή καθαρού νερού σε περισσότερους κατοίκους και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις προαναφερθείσες περιοχές.

Επέκταση Δικτύων Όμβριων Υδάτων

• Προϋπολογισμός: 2.140.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)
• Περιγραφή: Το έργο επικεντρώνεται στην αποτελεσματική διαχείριση των όμβριων υδάτων, αποτρέποντας πλημμυρικά φαινόμενα και προστατεύοντας τις υποδομές και τις περιουσίες των κατοίκων.

Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί με όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες, έτοιμες για να λάβουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ” (ΠΕΚΑ) της Προγραμματικής Περιόδου (ΠΠ) 2021-2027, το οποίο σχεδιάζεται στο πλαίσιο του στόχου Πολιτικής 2 του ΕΣΠΑ 2021-2027 για προώθηση μιας πιο πράσινης Ευρώπης.

“Ο Δήμος Αίγινας παραμένει αφοσιωμένος στην αναβάθμιση των υποδομών του και στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους κατοίκους του. Είμαστε περήφανοι για την προετοιμασία μας και έτοιμοι να προχωρήσουμε με την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων, που θα ωφελήσουν ολόκληρο το νησί”, σχολιάζει η δημοτική αρχή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ