Ειδήσεις
Είσοδος τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Tην ενεργοποίηση των ελληνικών αρχών έχει προκαλέσει η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, το σκάφος βρίσκεται περίπου 200 χλμ νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου και δεν συνοδεύεται από κάποιο πολεμικό πλοίο.
Προς το παρόν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η πορεία του Oruc Reis θεωρείται «αβλαβής διέλευση». Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε κίνηση του τουρκικού πλοίου.
Το ερευνητικό παρακολουθείται από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, η οποία απέπλευσε από την Κάρπαθο με προορισμό την περιοχή που φέρεται να βρίσκεται το τουρκικό πλοίο.
Πηγές ΓΕΕΘΑ: Παρακολουθείται από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων
Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, «το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «ORUC REIS» τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 2020 κινήθηκε με δυτικές πορείες εκτός δηλωθείσας περιοχής NAVTEX και ευρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ελληνικού FIR».
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ η εν λόγω κίνηση παρακολουθείται από μέσα και Μονάδες των Ε.Δ».
Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνονται είκοσι τέσσερα χρόνια από την 31η Ιανουαρίου του 1996, όπου η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη μια δύσκολη πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα αποβίβασε κομάντος στη μία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ