Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Είχαν μείνει χήρες μόνο για… το ΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλές περιπτώσεις γυναικών που ελάμβαναν παράνομα συντάξεις χηρείας βρήκαν οι έλεγχοι που διενεργούνται από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της διασταύρωσης των ηλεκτρονικών αρχείων τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύλληψη από την αστυνομία πριν λίγες ημέρες τριών γυναικών  οι οποίες ελάμβαναν συντάξεις λόγω θανάτου ενώ είχαν τελέσει δεύτερο γάμο, ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά 328.000 ευρώ. Από το ΙΚΑ εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό της ζημιάς για το ίδρυμα ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ.
Τα αρμόδια Υποκ/τα προχώρησαν σε διακοπή των συντάξεων, καταλογισμό των αχρεωστήτως καταβληθεισών ποσών, και σε σύνταξη μηνυτήριων αναφορών.
Οι έλεγχοι του ΙΚΑ συνεχίζονται, διερευνώντας άλλες 11.255 περιπτώσεις συντάξεων αυτής της κατηγορίας, για τυχόν εύρεση και άλλων παράνομων χορηγήσεων.
Και βέβαια με αφορμή και αυτά τα περιστατικά αναρωτιέται κανείς γιατί έπρεπε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο για να γίνουν οι έλεγχοι και να βρεθούν όλοι αυτοί οι επιτήδειοι που κλέβουν το κράτος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ