Ειδήσεις
Εγκεφαλικά νεκρή 33χρονη Αμερικανίδα που τραυματίστηκε στο φαράγγι της Πρέβελης

Εγκεφαλικά νεκρή είναι η 33χρονη γυναίκα η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στην Πρέβελη, στο νομό Ρεθύμνου, από πτώση στο φαράγγι της περιοχής και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων.
Η Αμερικανίδα που για μία εβδομάδα έδινε μάχη για τη ζωή της, θα δώσει τώρα ζωή με την απόφαση των οικείων της να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων. Η ίδια ως κυοφορούσα από τον βαρύ τραυματισμό της, έχασε το παιδί και σήμερα θα δώσει νέα ζωή σε άτομα που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων.
Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, η οικογένεια της 33χρονης, σεβάστηκε την επιθυμία της, δεδομένου ότι ήταν δωρητής οργάνων στη χώρα της και έτσι «στήθηκε “γέφυρα ζωής”: σε συνεργασία και υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων έφθασε στο νοσοκομείο Χανίων ομάδα λήψης οργάνων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκό που έλαβε το ήπαρ και τους νεφρούς ενώ οι κερατοειδείς θα δοθούν στο ΠΑΓΝΗ από τη χειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου Χανίων».
Η 33χρονη νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές και άλλες κακώσεις και έδινε καθημερινά μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή χάρη στην βοήθεια και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της ΜΕΘ αλλά και τη συμπαράσταση της οικογένειάς της που βρέθηκε δίπλα της από την πρώτη μέρα καταφθάνοντας από τις ΗΠΑ.
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων εκφράζει «βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της δότριας» και υποκλίνεται, σύμφωνα με τον κ. Μπέα, «στο μεγαλείο ψυχής και ανθρωπισμού», ενώ προσθέτει: «Η ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης».
Η διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους που όπως τονίζει επέδειξαν «άρτια οργάνωση , συντονισμό και συνεργασία για την διαδικασία της λήψης και αξιοποίησης των μοσχευμάτων σε συμβατούς λήπτες γεφυρώνοντας την ζωή με το θάνατο».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ