Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων- πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εκπαίδευση των φυλάκων – πυροφυλάκων που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας – διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου που εμπλέκεται στην φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο) αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, επισημαίνει: «Με στόχο την προστασία των αλσών της πόλης μας, αποφασίσαμε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κα Αφροδίτη Μάλαμα να διοργανώσουμε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο. Με την εκπαίδευση των φυλάκων και του προσωπικού Πολιτικής Προστασίας ενισχύουμε την ετοιμότητα και την ικανότητά τους να διαχειρίζονται πυρκαγιές και να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης. Στόχος μας είναι παρόμοια προγράμματα να παρακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες του Δήμου μας έτσι ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την ασφάλεια όλων μας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ