Ειδήσεις
Εκτοξεύθηκαν πύραυλοι κατά πλοίου επιφανείας σε «άσκηση» της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα
τρατιωτική «άσκηση» διεξήχθη από ρωσικές δυνάμεις στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε η Μόσχα σήμερα, κάνοντας γνωστό πως εκτοξεύθηκαν πύραυλοι κατά πλοίων επιφανείας για να χτυπηθεί στόχος στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ εναντίον «σκάφους-στόχου σε πεδίο βολής στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», όπου η Μόσχα διεμήνυσε την Πέμπτη πως θα θεωρεί πλοία που κινούνται προς την Ουκρανία «δυνητικούς στρατιωτικούς στόχους».
«Τα δεδομένα τηλεμετρίας και η επιτήρηση με βίντεο από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιβεβαίωσαν την επιτυχία της άσκησης. Το σκάφος-στόχος καταστράφηκε όταν χτυπήθηκε από πύραυλο», ανέφερε η Μόσχα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης πως η αεροπορία του στόλου, σε συντονισμό με πλοία, «εργάστηκε» επιδιδόμενο σε «ενέργειες για να αποκλειστεί προσωρινά η ζώνη που είχε κλείσει για τη ναυσιπλοΐα» και να «περιοριστεί» το σκάφος-στόχος.
Προχθές Τετάρτη, το Κρεμλίνο διεμήνυσε πως θα θεωρεί από χθες Πέμπτη τα πλοία που κινούνται προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα «δυνητικά στρατιωτικά πλοία» και τις χώρες τις σημαίες των οποίων φέρουν μέρη εμπλεκόμενα στη σύρραξη.
Τομείς «στα βορειοδυτικά και στα νοτιοανατολικά διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας κηρύχθηκαν προσωρινά επικίνδυνα για τη διέλευση», πρόσθεσε.
Η ένταση ανέβηκε ξανά κατακόρυφα στη Μαύρη Θάλασσα αφού η Ρωσία αποσύρθηκε αυτή την εβδομάδα από τη συμφωνία που είχε κλειστεί τον Ιούλιο του 2022 με μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών που επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω ασφαλών θαλάσσιων διαδρομων, που θεωρείτο κρίσιμη για τον παγκόσμιο εφοδιασμό με τρόφιμα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας