Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενημερωτική συνάντηση για το Πρώτο Ψυχωσικό Επεισόδιο και τη σημασία της Έγκαιρης Παρέμβασης στον Δήμο Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων που έχουν ξεκινήσει από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά και οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Φαρμακείο- Κοινωνικό Παντοπωλείο / Συσσίτιο), σε συνεργασία με τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ» της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας), διενεργήθηκε συνάντηση προληπτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για το Πρώτο Ψυχωσικό Επεισόδιο και τη σημασία της Έγκαιρης Παρέμβασης απευθυνόμενοι στους εκπαιδευτικούς των Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής.

Κατά την εισήγησή του, ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης, κ. Δημητρακόπουλος Στέφανος, με μια συνοπτική, πλην όμως σαφή και περιεκτική παρουσίαση, μίλησε για το Πρώτο Ψυχωσικό Επεισόδιο και τη σημασία της Έγκαιρης Παρέμβασης.

Στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση, το παρών έδωσε ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και αναπληρωτής δήμαρχος Φυλής, εντεταλμένος σύμβουλος σχεδιασμού και εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών, Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό να οργανώνονται τέτοιου είδους δράσεις, γιατί αποσκοπούν αφενός στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και αφετέρου στην ενσυναίσθηση, στην κατάρριψη του στίγματος – ταμπού των πολιτών απέναντι σε θέματα που σχετίζονται με τη Ψυχική Υγεία. Τόνισε, επίσης, το πόσο σημαντικό είναι να συνεργάζονται οι Υπηρεσίες μεταξύ τους, αναφέροντας τέλος ότι “ευελπιστούμε για περεταίρω συνεργασία με τον φορέα της ΕΠΑΨΥ και τις Μονάδες – Δομές του”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ