Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη σπείρα κλοπών οχημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Ασφάλεια Αττικής κατόρθωσε, μετά τη συγκρότηση ειδικής ομάδας και πολύμηνη έρευνα να εξαρθρώσει την πιο μεγάλη σπείρα κλοπών οχημάτων, που έδρασε στη χώρα μας η οποία αποτελείτο από Ρομά.
Μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της σπείρας και την ταυτοποίηση των μελών της, οργανώθηκε, αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 μέλη της ομάδας, δέκα ΡΟΜΑ και ένας υπήκοος Ρουμανίας.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τα μέλη της ομάδας, από τα τέλη του έτους 2014, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κινούντο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα κυρίως φορτηγά, τα οποία και αφαιρούσαν.
Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κοντά στις οικίες τους και εντός του καταυλισμού ΡΟΜΑ Ζεφυρίου, όπου προέβαιναν στην άμεση αποσυναρμολόγησή τους, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων, ως ανταλλακτικών στο εμπόριο. Για τον ίδιο σκοπό τα μετέφεραν και σε μάντρα σκραπ, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 117 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. επιβατηγών και φορτηγών αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Αττικής.
Εξιχνιάσθηκαν επίσης δύο περιπτώσεις αφαίρεσης φορτηγών, κατά τη διάρκεια των οποίων αποβίβασαν, με τη χρήση βίας, τους οδηγούς τους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ