Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης από 10 περίπου άγνωστους κουκουλοφόρους όπου πέταξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να παραδοθούν στη φωτιά δύο υπηρεσιακά οχήματα του αστυνομικού τμήματος. Η επίθεση προκάλεσε επίσης σημαντικές φθορές στην είσοδο του κτηρίου του αστυνομικού τμήματος και στο κουβούκλιο της φρουράς. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, με έξι πυροσβέστες και δυο υδροφόρα οχήματα, για την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε. Να σημειωθεί ότι το αστυνομικό τμήμα είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ και τον Ιανουάριο του 2008, όταν βρισκόταν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.


Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης επισημαίνει: «Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Δήμος μας στοχοποιείται με βομβιστικές επιθέσεις στο αστυνομικό του τμήμα. Είναι σαφείς οι θέσεις και η πολιτική μας βούληση για ενίσχυση της ασφάλειας στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης. Το αίτημα αυτό επανειλημμένα έχουμε διατυπώσει προς τους αρμόδιους φορείς, διοίκηση της αστυνομίας αλλά και υπουργικά στελέχη, με επιστολές και συναντήσεις. Είναι αναγκαία η ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Πεύκης με ανθρώπινο δυναμικό. Είναι αναγκαίο το ένα και μοναδικό περιπολικό του να κυκλοφορεί στις δύο δημοτικές μας κοινότητες, της Πεύκης και της Λυκόβρυσης με στόχο να υφίσταται το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Από την πλευρά μας, ως Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης διατηρούμε άριστη συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα και το στηρίζουμε έμπρακτα.
Το πάγιο αυτό αίτημά μας για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του αστυνομικού τμήματος Πεύκης μεταφέραμε και στη σημερινή μας συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που παρέστη προς ενημέρωση στο αστυνομικό τμήμα του Δήμου μας, συνοδεία βουλευτών του κόμματος.
Μεταφέραμε επίσης, όπως έχουμε μεταφέρει και στα αρμόδια όργανα δημόσιας ασφάλειας του Κράτους, ότι το ένα και μοναδικό περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Πεύκης δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών και άλλων Δήμων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοηθεί από τους αρμόδιους φορείς και από την πλευρά μας το έχουμε επικοινωνήσει και θα συνεχίσουμε, ότι ο Δήμος μας, το προάστιο της Λυκόβρυσης Πεύκης, έχει ανάγκη από μία κοινή γραμμή αντιμετώπισης του προβλήματος. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είμαστε σε επικοινωνία με τους καθ’ ύλην φορείς καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς ο δημότης και πολίτης στη Λυκόβρυση Πεύκη να αισθάνεται και να απολαμβάνει ασφάλεια».

 

Δηλώσεις από τη Μαρίνα Πατούλη και την Λυκόβρυση Πεύκη 2020:

Με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου στο Α.Τ. Πεύκης η κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη βίας στρέφεται απέναντι στην κοινωνία και τους θεσμούς που την υπηρετούν. Τα ξημερώματα το αστυνομικό τμήμα Πεύκης και το έμψυχο δυναμικό του μπήκε στο στόχαστρο κουκουλοφόρων οι οποίοι δε δίστασαν να παίξουν με ανθρώπινες ζωές.
Η φιλήσυχη και ειρηνική περιοχή της Πεύκης βίωσε αποτρόπαια περιστατικά αναρχίας, που δε συνάδουν με τον Πολιτισμό και την ποιότητα των κατοίκων της.
Ωστόσο, απαιτούμε και διεκδικούμε από την Πολιτεία, τις αρμόδιες αρχές καθώς και τη Δημοτική Αρχή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προφυλάξουν με κάθε μέσο την πόλη και τους πολίτες, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στον τόπο μας, απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας.
Η ενίσχυση του Α.Τ. Πεύκης με προσωπικό και περαιτέρω υλικοτεχνική υποδομή καθώς και η λήψη αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αποτροπής αντίστοιχων φαινομένων πρέπει να μπουν άμεσα στο τραπέζι ανοιχτού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, με πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Για την προάσπιση των ελευθεριών και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου απαιτείται ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ’ όλους».

Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Β.Προαστίων”

Σε ανακοίνωση προέβη και η ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 η οποία έχει ως εξής:

“Όταν σε ένα ήσυχο, κατά γενική ομολογία, προάστιο της Αθήνας συμβαίνουν τρομοκρατικές ενέργειες από τους γνωστούς πάντα άγνωστους κουκουλοφόρους, είναι είδηση η οποία πράγματι προβληματίζει αλλά συγχρόνως και ανησυχεί τους συμπολίτες μας, οι οποίοι γνωρίζουν πως κατοικούν σε μια περιοχή που παρέχει, κατά τεκμήριο πάντα, ασφάλεια και ειρηνική διαβίωση.
Η πόλη μας καυχιέται γι αυτό γιατί έχει κατακτηθεί από την ήπια συμπεριφορά των κατοίκων της, οι οποίοι έχουν μάθει να ζουν χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις σε οποιοδήποτε επίπεδο της κοινωνικής τους ζωής. Άλλωστε για το λόγο αυτό έχουν επενδύσει οικιστικά στην πόλη μας, προσβλέποντας σ αυτές τις συνθήκες που περιγράφηκαν.
Για το λόγο αυτό η επίθεση στο Αστυνομικό τμήμα της πόλης μας από ομάδα κουκουλοφόρων παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις και νοηματοδοτεί σκέψεις από όλους τους συμπολίτες μας. Η επιλογή του κτυπήματος δεν ήταν τυχαία. Η ώρα που πραγματοποιήθηκε δεν ήταν τυχαία. Πολύ περισσότερο οι προθέσεις των πρωταγωνιστών της επίθεσης δεν ήταν τυχαία! Όλα αυτά αφήνουν στον καθένα μας το περιθώριο για δυσοίωνες σκέψεις.
Δεν προσφέρεται το γεγονός για πολιτικές αντιπαραθέσεις ή σε τοπικό επίπεδο ενδοπαραταξιακούς διαξιφισμούς. Είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις συνθήκες του Κράτους δικαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης και της ασφάλειας συμπολιτών μας, αναγνωρίζοντας πως τέτοιες ενέργειες το αποστασιοποιούν από τις συνειδήσεις τους, δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας τρόμου και φόβου που είναι ό,τι χειρότερο για την κοινωνική συνοχή και διαβίωση.
Με αυτές τις σκέψεις η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ -ΠΕΥΚΗ 2020 εύχεται ολόψυχα τέτοιες ενέργειες να μην επαναληφθούν ποτέ στην πόλη μας, μια πόλη που έχει μάθει να ζει στο απυρόβλητο τέτοιων τρομοκρατικών ή περιθωριακών δράσεων που αμαυρώνουν την ομαλή κοινωνική της συνύπαρξης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ