Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΕΥΠ: Συμμετοχή στις έρευνες για το δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκλονίζει ο θάνατος των πέντε Ελλήνων, τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών που εκτελούσαν χρέη μεταφραστή, στη Λιβύη, οι οποίοι είχαν φτάσει στη χώρα λίγες ώρες νωρίτερα στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής.

Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Στις έρευνες συμμετέχει πλέον και η ΕΥΠ, όπως της ζητήθηκε από τους επικεφαλής των ερευνών, δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Και οι 5 επέβαιναν σε λεωφορείο το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες. Ανάμεσα στα θύματα, δύο νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς, οι σοροί των οποίων επαναπατρίστηκαν με C 27.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής διακομίστηκαν και νοσηλεύονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

 

Οι Έλληνες νεκροί του τροχαίου στη Λιβύη

Η χώρα μας θρηνεί τους θανάτους του 28χρονου αλεξιπτωτιστή Γιώργου Βούλγαρη, με καταγωγή από την Καρδίτσα, της 40χρονης Εύης Ανδρεαδάκη, νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, της 46χρονης Γλυκερίας Μεμεκίδου, αντιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, και των παιδιών του προέδρου της ελληνικής κοινότητας, Κανάκη Μανδαλιού, Άντζελα και Φίλιπ, που μετείχαν στην αποστολή στη Λιβύη ως διερμηνείς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ