Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Δωρεάν διάθεση σε 116.000 νέους – Εκπτώσεις σε εκπαίδευση, τουρισμό και μεταφορές

Δημοσιεύθηκε

στις

Την δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε περισσότερους από 116.000 νέους ανακοίνωσαν η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, Γιώργου Βούτσινου, του διοικητή ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη και του προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Κώστα Δέρβου.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων απευθύνεται σε νέους, ηλικίας 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 37 χώρες της Ευρώπης.

Οι κάτοχοι της κάρτας απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς, όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία, κ.ά.

Η νέα συνεργασία ΔΥΠΑ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 30 ετών, σε όλους τους μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών(ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ και στους σπουδαστές, ηλικίας έως 30 ετών, των 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων για ένα έτος.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://europeanyouthcard.gr/home/el/

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κάρτα θα παραλαμβάνεται
α) σε 146 καταστήματα της Vodafone που συνεργάζονται γι’ αυτό τον σκοπό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και
β) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, Αγ. Ελευθέριος) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων).

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ