Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου στη σύσκεψη ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάνω από 150 φορείς συμμετείχαν στην Πανελλαδική σύσκεψη ομοσπονδιών – σωματείων – στον χώρο της Υγείας και άλλων αλληλέγγυων φορέων που έγινε στο ΨΝΑ Δαφνί, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που διαλύει τις δημόσιες και δωρεάν δομές και παροχές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και που – μεταξύ άλλων – καταργεί τα 2 από τα 3 εναπομείναντα ειδικά ψυχιατρικά νοσοκομεία (ΨΝΑ και ΨΝΘ).

Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν μαζικά αυτό το νομοσχέδιο “έκτρωμα” και άκρως επικίνδυνο για την ψυχική υγεία χιλιάδων ανθρώπων, κάτι που φάνηκε έντονα από τις τοποθετήσεις που έγιναν, όπως επίσης φάνηκε και η διάθεση και η αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουν να περάσει και να εφαρμοστεί, με αγωνιστικό «σταθμό» και την απεργία στις 16 Ιουλίου, με απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

Ανοίγοντας την σύσκεψη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ Δαφνί, Θωμάς Δημουλάς, ανέφερε πως τα 2 ειδικά ψυχιατρικά νοσοκομεία που θέλουν να καταργήσουν με αυτό το νομοσχέδιο, έχουν προσφέρει τεράστιο έργο – με την αυταπάρνηση των εργαζομένων – βοηθώντας ουσιαστικά ανθρώπους και εντάσσοντας τους πάλι στην κοινωνία. Το νομοσχέδιο τώρα διαλύει και ιδιωτικοποιεί τις παροχές ψυχικής υγείας, θέλοντας πλέον να φτιάξει όχι ανθρώπους που θα θεραπεύονται αλλά “λειτουργικούς χρήστες”, από τους οποίους θα θησαυρίζουν όσοι λυμαίνονται τον χώρο της Υγείας.

Στη σύσκεψη πραγματοποίησε παρέμβαση και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, τονίζοντας τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στα αιτήματα και στον αγώνα των εργαζομένων, υπενθυμίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υιοθετήσει ψήφισμα ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Όπως σημείωσε, το νομοσχέδιο αυτό θέλει οι ωφελούμενοι να είναι με υποκατάστατα, στη “γωνία”, χωρίς να αγωνίζονται, χωρίς να στέκονται στη ζωή «όρθιοι». Ανέφερε πως πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η αποφασιστικότητα για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά, όπως έχει γίνει και με άλλα αντιλαϊκά σχέδια που ακυρώθηκαν μετά από κινητοποιήσεις. Ξεκαθάρισε πως η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θα στηρίξει και σε αυτόν τον αγώνα τους εργαζόμενους και θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Από τη μεριά της, η αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις”, Αλεξία Παναγοπούλου (εργαζόμενη στο ΨΝΑ Δαφνί), τόνισε πως «δεν  θα επιτρέψουμε τη διάλυση της Ψυχικής Υγείας και την εμπορευματοποίηση της ζωής μας. Δεν χαιρετίζουμε τον  γώνα σας, αλλά στηρίζουμε τον αγώνα όλων μας», καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στις απεργία στις 16 Ιουλίου.

Στην αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής συμμετείχε επίσης η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ελένη Θερμού (εργαζόμενη στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο) και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ