Ειδήσεις
Η νέα γενιά παίρνει θέση σε σημαντικά ζητήματα στο Δήμο Ιλίου

Τη θέση τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου πήραν για μια ακόμα χρονιά οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για τη διεξαγωγή του 3ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, ενός θεσμού που καθιέρωσε πρώτος πανελλαδικά ο Δήμος Ιλίου, με σκοπό να ακουστούν οι απόψεις της νέας γενιάς πάνω σε ζητήματα Παιδείας, Δημοκρατίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» κάθισαν 36 μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης οι οποίοι, με άριστο και υποδειγματικό τρόπο, ανέδειξαν το Προεδρείο τους, εκλέγοντας ως Πρόεδρο την Αλεξάνδρα-Παναγιώτα Βαρβέρη από το 10ο ΓΕΛ, Αντιπρόεδρο τον Ανάργυρο-Μάριο Καλογερόπουλο από το 4ο ΓΕΛ και Γραμματέα τη Γεωργία Τριανταφύλλου από το 6ο ΓΕΛ Ιλίου. Παράλληλα, κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις για μια σειρά από ζητήματα, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε σχετικό Ψήφισμα, όπως: προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών σημείων, δημιουργία παρατηρητηρίου ισότητας, βελτίωση της καθημερινότητας, ενίσχυση των υποδομών για παιδιά, ορισμό συμβεβλημένων γιατρών στις σχολικές μονάδες, σχεδιασμό περισσότερων δομών για την Τρίτη Ηλικία, αύξηση των δράσεων ανακύκλωσης, ιδιαίτερη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα κ.ά.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι με τον μεστό και ώριμο λόγο τους έδωσαν νόημα στον θεσμό και επιβεβαίωσαν ότι με τις ιδέες τους μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση ζητημάτων, καθώς αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας. «Οι ιδέες που κομίζετε μπορούν να γίνουν ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του Δήμου. Δεσμεύομαι προσωπικά να συνεργαστούμε, ώστε πολλές από τις προτάσεις σας να γίνουν πραγματικότητα, γιατί όταν κάποιος έχει πάθος για το καλό της πόλης του, δεν είναι δύσκολο να επιτύχει οτιδήποτε» σημείωσε και ευχαρίστησε τα παιδιά και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή και την οργάνωση της συνεδρίασης.
Σημειώνεται, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων λειτουργεί από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιλίου υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Συμβούλου και προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φώτη Μαρκόπουλου, ενώ για την οργάνωση του συγκροτήθηκε επιτροπή από τους Αθηνά Κοκκόρη Διευθύντριας του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου, Κωνσταντίνο Κουκάκη Διευθυντή του 11ου Γυμνασίου και Κασσάνδρας Ρούσσου Εκπαιδευτικό Κοινωνικών Επιστημών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024