Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Νέα Σμύρνη επενδύει στα βιοαπόβλητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταθερά στον τομέα της ανακύκλωσης επενδύει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στην προσπάθειά του να μετατρέψει σταδιακά την πόλη σε πόλη μηδενικών αποβλήτων με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο αυτό «τρέχει» με επιτυχία το πρόγραμμα για την χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαπόβλητα), τα αποτελέσματα του οποίου μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 έχουν σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 48% σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Με κεντρικό σύνθημα «Δώσε αξία στα σκουπίδια σου», ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ήδη τοποθετήσει για την συλλογή βιοαποβλήτων περισσότερους από 350 καφέ κάδους σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης που καλύπτουν κέντρα εστίασης, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές κ.λ.π. Κατά τους μήνες Ιανουάριο – Απρίλιο, συλλέχθηκαν 103.620 τόνοι βιοαποβλήτων, σε σχέση με του 69.940 τόνους του αντίστοιχου διαστήματος του 2023.

Είναι σημαντικό ότι η αποκομιδή γίνεται με ειδικό απορριμματοφόρο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει και να πλένει τον καφέ κάδο με συχνότητα ανά δύο ημέρες, προκειμένου να αποφεύγονται οι δυσάρεστες οσμές. Στη συνέχεια, το υλικό οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης που παράγει υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό υλικό (κομπόστ).

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται από τη Δημοτική Αρχή στην ενημέρωση των δημοτών και την εξοικείωσή τους με την νέα πραγματικότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά τη νέα γενιά. Έτσι, λοιπόν, έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές δράσεις σε τρία Δημοτικά Σχολεία, ένα Γυμνάσιο και τρία Λύκεια.

Παράλληλα, περισσότεροι από 300 μαθητές της πόλης επισκέφτηκαν το περίπτερο του Δήμου Νέας Σμύρνης κατά την διάρκεια της έκθεσης Green Attica Expo (29 Μαΐου – 1 Ιουνίου), όπου είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης στην λαϊκή αγορά των Λουτρών σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετήθηκαν 20 νέοι κάδοι και πραγματοποιήθηκε πόρτα – πόρτα ενημέρωση σε 2.100 νοικοκυριά, αριθμός που αντιστοιχεί κατ’ εκτίμηση σε 5.000 κατοίκους.

Η επόμενη ενημερωτική δράση του Δήμου Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ