Ειδήσεις
Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2024/04/αομ_20-04-24-3.jpg)
Το Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μια λιτή, υψηλού συμβολισμού τελετή με το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, να συνδέεται ως τμήμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», μεταφέροντας τον ισχυρό και διαχρονικό συμβολισμό της Ολυμπιακής Φλόγας.
Προάγοντας τη σχέση Αθλητισμού και Πολιτισμού, η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε με 6 Κούρους, σε ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο, που υπογράφει η Επίσημη Χορογράφος της τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004», μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό. Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, καθώς και του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας από την παιδική χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών «Ο Άγιος Παύλος» και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, από την παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.
Στον υψηλό συμβολισμό της υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, η Πρέσβης της Γαλλίας, Laurence Auer, o Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης.
Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την Ολυμπιακή Φλόγα να παραδίδεται στο ΟΑΚΑ, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της.
Προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, καθώς και σύσσωμη η ηγεσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.
Επισφραγίζοντας τη σπουδαιότητα της ημέρας, ο Νικόλας Κακλαμανάκης πραγματοποίησε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας ομιλία για την πορεία του «Από το Όνειρο στον Άθλο», αντλώντας γνώση και εμπειρίες από το προσωπικό του ταξίδι.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας