Ειδήσεις
Η σύνοδος για εκεχειρία στη Γάζα ήταν «εποικοδομητική» αλλά «υπάρχουν ακόμη διαφορές», δηλώνει το γραφείο του Νετανιάχου
Η συνάντηση χθες Κυριακή στο Παρίσι μεταξύ Αμερικανών, Αιγυπτίων, Καταριανών και Ισραηλινών αξιωματούχων για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ήταν “εποικοδομητική”, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, με την επισήμανση ότι “παραμένουν διαφορές” μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών.
Οι συνομιλίες που διεξήχθησαν με πρωτοβουλία του Κατάρ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αιγύπτου για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ήταν “εποικοδομητικές”, αλλά “υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά για τα οποία τα μέρη θα συνεχίσουν να συζητούν αυτή την εβδομάδα σε πρόσθετες αμοιβαίες συναντήσεις”, τονίζεται.
Οι επικεφαλής της Μοσάντ (ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών εξωτερικού) και της Σιν Μπετ (υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού ) παρέστησαν στη συνάντηση, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου
Οι πρωταγωνιστές “θα συνεχίσουν να συζητούν αυτή την εβδομάδα σε άλλες συναντήσεις”, προστίθεται, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής ημέρα ούτε ο τόπος.
Γύρω από το τραπέζι ήταν ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι και μια εξέχουσα προσωπικότητα της Αιγύπτου.
Ο στόχος των συναντήσεων, που άρχισαν το Σάββατο, είναι να υπάρξει πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας που θα περιλαμβάνει εκεχειρία και απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.
Η ισραηλινή κυβέρνηση δέχεται την πίεση της κοινής γνώμης να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατούνται ακόμη, ενώ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται μέρα νύχτα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας