Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Χεζμπολάχ υπόσχεται πόλεμο μέχρι τέλους: «Καρκινικός αδένας το Ισραήλ»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΗΧεζμπολάχ χαρακτήρισε «ηρωικές» τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, στις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι, λέγοντας ότι θα έχουν «ιστορικές» επιπτώσεις στην περιοχή.

Η λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, ορκίστηκε να συνεχίσει να μάχεται κατά της ισραηλινής «επιθετικότητας» και αποκάλεσε το Ισραήλ «καρκινικό αδένα που πρέπει να εξαλειφθεί, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί».

Τόσο η Χεζμπολάχ όσο και ο λιβανέζικος λαός έχουν πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την απόφαση της οργάνωσης να ανοίξει «μέτωπο υποστήριξης» για τη Γάζα, αλλά όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, «είμαστε βέβαιοι για την ικανότητά μας να αντιταχθούμε στην ισραηλινή επίθεση».

Η Χεζμπολάχ χαρακτήρισε «ηρωικές» τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, στις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι, λέγοντας ότι θα έχουν «ιστορικές» επιπτώσεις στην περιοχή. Δεν υπάρχει «καμία θέση» για το Ισραήλ εκεί, δήλωσε η μαχητική οργάνωση.

Από τις 8 Οκτωβρίου 2023, μία ημέρα μετά την επίθεση υπό την ηγεσία της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, η οποία οδήγησε το Ισραήλ να εξαπολύσει πόλεμο στη Γάζα, ήταν σχεδόν καθημερινές οι διασυνοριακές εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς. Περίπου 60.000 Ισραηλινοί αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το βόρειο Ισραήλ, όπως και 100.000 Λιβανέζοι στο νότιο τμήμα της χώρας τους.

Η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εισβολή της στον (νότιο) Λίβανο έγινε για να απωθήσει τη Χεζμπολάχ από τα σύνορα, ώστε οι εκτοπισμένοι Ισραηλινοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Λίβανο σε σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων, οι περισσότεροι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας. Εκτιμάται ότι 1,2 εκατομμύρια Λιβανέζοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών που έχουν ως στόχο μεγάλες εκτάσεις της μικρής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ