Ειδήσεις
Η Χεζμπολάχ υπόσχεται πόλεμο μέχρι τέλους: «Καρκινικός αδένας το Ισραήλ»

Η λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, ορκίστηκε να συνεχίσει να μάχεται κατά της ισραηλινής «επιθετικότητας» και αποκάλεσε το Ισραήλ «καρκινικό αδένα που πρέπει να εξαλειφθεί, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί».
Τόσο η Χεζμπολάχ όσο και ο λιβανέζικος λαός έχουν πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την απόφαση της οργάνωσης να ανοίξει «μέτωπο υποστήριξης» για τη Γάζα, αλλά όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, «είμαστε βέβαιοι για την ικανότητά μας να αντιταχθούμε στην ισραηλινή επίθεση».
Η Χεζμπολάχ χαρακτήρισε «ηρωικές» τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, στις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι, λέγοντας ότι θα έχουν «ιστορικές» επιπτώσεις στην περιοχή. Δεν υπάρχει «καμία θέση» για το Ισραήλ εκεί, δήλωσε η μαχητική οργάνωση.
Από τις 8 Οκτωβρίου 2023, μία ημέρα μετά την επίθεση υπό την ηγεσία της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, η οποία οδήγησε το Ισραήλ να εξαπολύσει πόλεμο στη Γάζα, ήταν σχεδόν καθημερινές οι διασυνοριακές εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς. Περίπου 60.000 Ισραηλινοί αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το βόρειο Ισραήλ, όπως και 100.000 Λιβανέζοι στο νότιο τμήμα της χώρας τους.
Η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εισβολή της στον (νότιο) Λίβανο έγινε για να απωθήσει τη Χεζμπολάχ από τα σύνορα, ώστε οι εκτοπισμένοι Ισραηλινοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Λίβανο σε σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων, οι περισσότεροι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας. Εκτιμάται ότι 1,2 εκατομμύρια Λιβανέζοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών που έχουν ως στόχο μεγάλες εκτάσεις της μικρής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024