Connect with us

Ειδήσεις

Θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Published

on

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης αναλαμβάνει πλέον εξ ολοκλήρου την κάλυψη των εξόδων για τις παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Μέχρι πρότινος, οι γονείς συμμετείχαν οικονομικά σε αυτές τις δράσεις, ωστόσο, η νέα Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιωματικής μάθησης και της πρόσβασης όλων των παιδιών σε ποιοτικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, εξασφάλισε τη δωρεάν διεξαγωγή των παραστάσεων και εργαστηρίων.

Οι πρώτες παραστάσεις-εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν:

  • “Οι μικροί ελαιοπαραγωγοί” – Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, Βρεφικός Σταθμός Λυκόβρυσης

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία που έφερε τα παιδιά σε επαφή με την παράδοση και τη φύση. Οι μικροί μας μαθητές ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο της ελιάς και συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις φάσεις παραγωγής ελαιολάδου. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη διάδραση, έμαθαν για τη συλλογή του καρπού, τη διαδικασία εξαγωγής λαδιού και τη σημασία του στη διατροφή και τον πολιτισμό μας. Η δράση αυτή ενίσχυσε τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την οικολογική τους συνείδηση.

  • “Ούτε γάτα, ούτε ζημιά” – Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Πεύκης

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση, ειδικά διαμορφωμένη για μικρά παιδιά, που μετατράπηκε σε μια διαδραστική εμπειρία γεμάτη ήχους, κίνηση και παιχνίδι. Μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες και αισθητηριακά ερεθίσματα, τα παιδιά εξερεύνησαν την ιστορία, συμμετέχοντας ενεργά και εκφράζοντας τα συναισθήματά τους.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε:  “Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι καθοριστικά για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της μάθησής του. Οφείλουμε να επενδύουμε στην προσχολική αγωγή, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες χωρίς επιπλέον οικονομικό βάρος για τις οικογένειές τους. Οι πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις στους παιδικούς σταθμούς μας θα συνεχιστούν, ενισχύοντας την ποιοτική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των μικρών μας δημοτών.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ