Ειδήσεις
Κατασχέθηκαν 6,5 τόνοι κοκαΐνης που επρόκειτο να εισέλθουν στην Ισπανία
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2023/06/narkotika-1.jpg)
Η ισπανική χωροφυλακή ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως προχώρησε από κοινού με τις κολομβιανές αρχές σε κατασχέσεις συνολικά 6,5 και πλέον τόνων κοκαΐνης που επρόκειτο να εισέλθουν στην Ισπανία μέσω του λιμανιού της Αλχεθίρας, στο στενό του Γιβραλτάρ, κρυμμένοι μέσα σε χαρτόκουτα με μπανάνες.
Δεκατρία πρόσωπα «συνελήφθησαν διότι αποπειράθηκαν να εισαγάγουν πάνω από 6,5 τόνους κοκαΐνης μέσα σε κιβώτια με μπανάνες στο λιμάνι της Αλχεθίρας από τη νότια Αμερική», ανέφερε η Guardia Civil σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Δύο κατασχέσεις, αντίστοιχα 3 και 1,25 τόνων, έγιναν στην Κολομβία τον Δεκέμβριο και μια τρίτη, 2,29 τόνων, από τον Ισημερινό, στο λιμάνι της Αλχεθίρας τον Μάιο.
Ο επικεφαλής του κυκλώματος στο οποίο αποδίδεται η ευθύνη «θεωρείται ότι συγκαταλέγεται στους κυριότερους διακινητές ναρκωτικών στην Ισπανία» κι έχει «βάση τη Μάλαγα», πρόσθεσε η ισπανική χωροφυλακή, χωρίς να διευκρινίσει αν συνελήφθη.
Η συνολική αξία πώλησης στη μαύρη αγορά των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν υπολογίζεται πως θα ξεπερνούσε τα 233 εκατομμύρια ευρώ.
Το κύκλωμα επιδίωξε να εξασφαλίσει τη συνέργεια δημοσίων λειτουργών στα λιμάνια της Αλχεθίρας και των χωρών της νότιας Αμερικής από όπου αναχωρούσαν οι ποσότητες των ναρκωτικών, προστίθεται στην ανακοίνωση της χωροφυλακής.
Πέρα από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε ρευστό, πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια έπειτα από εφόδους σε διάφορα σπίτια και αποθήκες στις επαρχίες Κάδιθ και Μάλαγα (νότια Ισπανία), ιδίως στην Αλχεθίρας.
Οι δεσμοί της Ισπανίας με τη Λατινική Αμερική, από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης που διακινείται σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν μετατρέψει τη χώρα της Ιβηρικής σε μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου ναρκωτικών στην Ευρώπη.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας