Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καύσωνας “Κλέων”: Σήμερα η θερμότερη μέρα – Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καύσωνας «Κλέων» αναμένεται σήμερα να δείξει τα «δόντια» του, καθώς προμηνύεται μια καυτή Παρασκευή, η οποία θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα της θερμής εισβολής, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 44 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκονται στο επίκεντρο του «Κλέονα» αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες οι κάτοικοι των αστικών περιοχών βιώνουν έναν δεύτερο καύσωνα μέσα στον καύσωνα.

Οι πιο θερμές περιοχές από την επέλαση του καύσωνα την Παρασκευή θα είναι οι Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Κεντρική Εύβοια, Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος.

Παράλληλα, στα ύψη θα παραμείνει ο υδράργυρος και στην Αττική, ενώ το θερμόμετρο θα γράφει 42-43°C και το Σάββατο 42-43°C.

 

Κίνδυνος για πυρκαγιές

Σύμφωνα και με τους μετεωρολόγους οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την επόμενη εβδομάδα ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ από Δευτέρα έως Τετάρτη, η ένταση των ανέμων θα ενισχυθεί σημαντικά και ενδέχεται οι ρίπες να φθάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνέντευξή του, «την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τον καύσωνα, θα ανέβει και η ένταση των ανέμων, που σημαίνει ότι ξηραίνεται η κατώτερη ατμόσφαιρα, ξεραίνονται τα φυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιάς» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να προσέχουμε, όλοι να τηρούμε τους κανόνες. Βεβαίως το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχυθεί, και τα πτητικά του μέσα επίσης, ενώ έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Με τη συμβολή όλων, θα κάνουμε την προσπάθειά μας, η οποία πρέπει να είναι εθνική, προκειμένου να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή που είναι πάνω απ’ όλα». Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ