Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΚΚΕ(μ-λ): Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Βογιατζόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Βογιατζόγλου, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ).

Εκπρόσωποι από κόμματα και σχήματα της Αριστεράς τον αποχαιρετούν με σεβασμό για την αγωνιστική του πορεία στο χώρο του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος.

Το  ΚΚΕ(μ-λ) εξέδωσε ανακοίνωση (18.10.2022) για τον θάνατο του Ανδρέα Βογιατζόγλου , στην οποία ξετυλίγει στιγμές από την ζωή του, τη γεμάτη αγώνες μέσα στο εργατικό κίνημα. Από  το 2010 ήταν γραμματέας του Καθοδηγητικού Οργάνου (Κ.Ο.) του ΚΚΕ(μ-λ), και έφυγε από τη ζωή ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Το ΚΚΕ (μ-λ) εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του αγωνιστή Ανδρέα Βογιατζόγλου, σημειώνοντας ότι ότι «είναι απίστευτο για μας πως “κοιμήθηκε ο καρχαρίας που πιλοτάρει”».

Ο Ανδρέας Βογιατζόγλου γεννήθηκε  το 1955 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία περίπου 8 χρονών και από πολύ νεαρή ηλικία συνάντησε, εμπνεύστηκε και δέθηκε με τις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες σε μια εποχή μεγάλων και κρίσιμων μαχών για το κομμουνιστικό κίνημα, όπως αναφέρει το ΚΚΕ-(μ-λ). Συμμετείχε στην εξέγερση του Νοέμβρη το 1973 στην Αθήνα και την επόμενη χρονιά που εισάγεται στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη, και το 1977,στο 1ο Συνέδριο της ΠΠΣΠ,  εκλέγεται στο Κεντρικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα οργανώνεται και στο ΚΚΕ (μ-λ). Το 1983   εκλέγεται στο Καθοδηγητικό Όργανο της Οργάνωσης  και στη θέση του γραμματέα του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) εκλέγεται για πρώτη φορά στην 7η Συνδιάσκεψη του 2010.   Οπως σημειώνει το ΚΚΕ (μ-λ), ο Ανδρέας Βογιατζόγλου « υπήρξε σε όλη του τη ζωή ατίθασος, μαχητικός , πρωτοπόρος. Δεν συμβιβαζόταν ποτέ με τα όρια που σε κάθε φάση υπήρχαν για τη συγκρότηση και την ανάπτυξη της Οργάνωσης, της μαζικής πάλης , του κινήματος. (…)  Για τα μέλη και τα στελέχη της Οργάνωσης μας. Για τα μέλη και τα στελέχη των αριστερών εξωκοινοβουλευτικών Οργανώσεων απέναντι στις οποίες στεκόταν συντροφικά και απαιτητικά στη βάση της κοινής δράσης που παράγει αποτελέσματα για το κίνημα και την πάλη των μαζών. Για όλα αυτά είχε κατακτήσει την εκτίμηση και τον σεβασμό στο ευρύτερο αγωνιστικό δυναμικό του κινήματος. Με όλα αυτά και με την μαχητική συμμετοχή του στους αγώνες στην γειτονιά του και σε όλο το λεκανοπέδιο κέρδιζε την αγάπη και την εκτίμηση των λαϊκών ανθρώπων (…).

Για  το θάνατό του εξέδωσε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων το ΝΑΡ στην οποία  χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Βογιατζόγλου ως «ένα φλογερό επαναστάτη, απ’ αυτούς που τόσο ανάγκη έχει η εργατική τάξη στην εποχή των μεγάλων θυελλών που έχουμε μπει». Επίσης το ΝΑΡ αναφέρει: «Με τον Ανδρέα Βογιατζόγλου, όπως και συνολικά με τους συντρόφους του ΚΚΕ(μ-λ), συνεργαστήκαμε στο πλαίσιο της «Μαχόμενης Αριστεράς» τη δεκαετία του ΄90, αλλά και στις διάφορες πρωτοβουλίες κοινής δράσης αριστερών οργανώσεων. Ο Ανδρέας Βογιατζόγλου διακρινόταν για την ταξική του επιμονή, την πίστη στη δύναμη των εργαζομένων, την επιλογή για συνεργασία και κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς».

 

[Πηγή: documento.gr]

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ