Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αυτός είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πώς θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη;

Ακραίο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης σημειώνεται από χθες στην χαμηλή ατμόσφαιρα της χώρας.

Τα καλά νέα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη,  είναι ότι από σήμερα θα αρχίσει να απομακρύνεται αυτό το φαινόμενο προς το μεσημέρι και να κινείται προς την περιοχή της Τουρκίας.

Ιδιαίτερα από την Πελοπόννησο και πιο νότια είχαμε μεγάλες συγκεντρώσεις ωστόσο πιο βόρεια λόγω λασποβροχών ήταν πιο μικρές οι συγκεντρώσεις και πιο υποφερτή η κατάσταση.

Και σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, θα έχουμε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ από το απόγευμα βράδυ θα αποχωρήσει η αφρικανική σκόνη και θα βελτιωθεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Από αύριο Πέμπτη θα βελτιωθούν οι συνθήκες.

Κύμα κακοκαιρίας θα περάσει την Παρασκευή από τη χώρα μας, ωστόσο δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο παρά μόνο ενίσχυση των βοριάδων.

Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα

Από Κυριακή και Μεγάλη Δευτέρα ίσως δούμε μια διαταραχή να μας προσεγγίζει από τα βορειοανατολικά τμήματα που θα δώσουν κάποιες βροχές και θα ρίξουν τη θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μεγάλη Δευτέρα θα έχουμε κάποιες βροχές, οι οποίες φαίνονται να γίνονται περισσότερες από Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Πέμπτη και στη συνέχεια με ποιο οργανωμένες διαταραχές να προσεγγίζουν τη χώρα μας οι οποίες θα μας συντροφεύσουν και την Κυριακή του Πάσχα.

Κεντρική και βόρεια Ελλάδα οι διαταραχές αυτές θα είναι αυξημένες ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σουβλίζουμε πιο νωρίς γιατί συνήθως οι βροχές ξεκινάνε από το μεσημέρι και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ