Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλης διάρκειας επεισόδιο αφρικανικής σκόνης, πού θα δείξει 39αρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Επελαύνει η αφρικανική σκόνη. Έρχονται λασποβροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το σημαντικότερο στοιχείο σήμερα αλλά και προς το τέλος της εβδομάδας θα είναι, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αλλά και οι αυξημένες θερμοκρασίας που θα συναντήσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Το κυριότερο χαρακτηριστικό για τις επόμενες ημέρες είναι η πολύ θερμή αέρια μάζα που έρχεται από τις ακτές της Αφρικής η οποία θα συνοδεύεται και από άστατο καιρό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, θα έχουμε και συννεφιές γι’αυτό και οι υψηλές θερμοκρασίες θα εστιάζονται από την περιοχή της Λαμίας και πιο νότια φθάνοντας τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου,

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ στην Κρήτη ο καταβάτης βορείας αναμένεται να ανεβάσει και άλλο την θερμοκρασία όπου δεν αποκλείεται να δούμε θερμοκρασίας ακόμα και 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα κρατήσει έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη δεν θα δούμε τις εικόνες που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα με πορτοκαλί και κίτρινους χρωματισμούς, τουλάχιστον για τις περιοχές
της Πελοποννήσου και πιο βόρεια.

Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο και θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι πολίτες είναι ότι η διάρκεια του φαινομένου θα είναι μεγάλη καθώς ξεκινάει από σήμερα και φαίνεται να ολοκληρώνεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Θα έχουμε μια μεγάλη διάρκειας αφρικανική σκόνη που θα αφορά κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Μπορεί προς τη βόρεια Κρήτη να δούμε μέχρι και 39 βαθμούς την ίδια στοιχεία προς τα βόρεια και δυτικά της χώρας δεν θα ξεπερνάμε τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ