Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Κλείδωσε» ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οαντικυκλώνας θα κρατήσει ακόμα μία εβδομάδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Επιμένει ο ωμέγα εμποδιστής, ο αντικυκλώνας που έχει σχηματιστεί στη χώρα και παρεμποδίσει τις κακοκαιρίες από την Ευρώπη να φτάσουν στην Ελλάδα.

Έτσι, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το κύριο χαρακτηριστικό τις επόμενες ημέρες αλλά και την 28η Οκτωβρίου είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο, λίγες βροχές, κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί ενώ ο υδράργυρος θα ανεβαίνει το μεσημέρι.

Ο καιρός σήμερα στη χώρα

Η ηλιοφάνεια κυριαρχεί και σήμερα, Δευτέρα, στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, με αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία ξεκινά με πολύ χαμηλούς βαθμούς και αργά το μεσημέρι θα φτάσει τους 20-24 βαθμούς.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, οι βοριάδες επιμένουν ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

Αντίστοιχο είναι το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη και ο υδράργυρος που ξεκινά με μονοψήφιες τιμές θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Οι βοριάδες θα είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών, με εντάσεις στα 6-7 μποφόρ. Μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον θα συνεχιστεί η ανομβρία, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάνει τους 23-25 βαθμούς, ενώ νωρίς το πρωί θα κάνει αρκετό κρύο.

Ήπιος ο καιρός και την 28η Οκτωβρίου

Την 28η Οκτωβρίου δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, θα είναι ήπιες οι καιρικές συνθήκες, δεν θα σημειωθούν βροχές ενώ θα έχει ψύχρα νωρίς το πρωί και το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ