Αγίας Παρασκευής
Κλοπές και βανδαλισμός στο 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Καταστροφική ήταν η κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Λύκειο της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Πάνο Γκόνη και τον Πρόεδρο τη Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Μιχάλη Τραυλό, η παράλαβη του σχολείου μετά την ολιγοήμερη κατάληψη έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα “κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι όπως τους αποκαλεί ο κ. Γκόνης, αφαίρεσαν εξοπλισμό σημαντικής αξίας από τον χώρο του σχολείου και βανδάλισαν σχεδόν όλο το κτίριο.
Και όλα αυτά συνέβησαν σε ένα σχολείο στο οποίο κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η Δημοτική Αρχή, διά μέσου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κατάφερε να αναβαθμίσει τον χώρο του Θεάτρου και να τον παραδώσει προς χρήση στα παιδιά
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου
“Το πιο απλό για εμάς ως Δημοτική Αρχή θα ήταν να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να μην αναζητήσουμε τις ευθύνες, μόνο που κάτι τέτοιο θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην επανάληψη ενός παρόμοιου γεγονότος πιθανά σε άλλο σχολείο και αυτό βέβαια σημαίνει πως εμείς πρώτοι δεν θα είχαμε αναλάβει τις δικές μας ευθύνες. Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και εντός του νομικού πλαισίου πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου τις αμέσως επόμενες ημέρες, διασφαλίζοντας έτσι το συμφέρον του απλού πολίτη που από το υστέρημά του, μέσω φόρων, επιδιορθώνει παρόμοιες ζημιές” τονίζουν ο κ. Γκόνης και ο Τραυλός
Και η ανακοίνωση τους καταλήγει ως εξής:
“Δυστυχώς κάθε φορά που καταστρέφεται δημόσια σχολική περιουσία υπάρχει πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα συχνά ξεκινάει από εμάς τους ίδιους που, ως γονείς, αντί να ψάχνουμε για τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τα παιδιά μας είτε να συμμετέχουν, είτε να είναι απλοί παρατηρητές της καταστροφής και εν τέλει αποδέκτες της, φροντίζουμε να διατηρούμε τις ομολογουμένως ευαίσθητες ισορροπίες στην σχέση μαζί τους, χωρίς όμως τελικά να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος των δικών μας ευθυνών. Το κοινωνικό έλλειμμα για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού δυστυχώς αφορά και εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν καθοδηγούν τα παιδιά μας έτσι ώστε, τουλάχιστον όταν φτάνουν στο λύκειο, να συμμετέχουν ισότιμα σε μια συλλογική συζήτηση και να λαμβάνουν αποφάσεις άξιες λόγου. Επείγει λοιπόν όλοι μαζί να πιστέψουμε πως έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε το πλαίσιο της αυριανής κοινωνίας μεταλαμπαδεύοντας την πίστη μας για τις δημοκρατικές διαδικασίες και επιδιώκοντας, ως αυτονόητο, τη συμμετοχή των παιδιών μας σε αυτές. Η αναβάθμιση του ρόλου των Μαθητικών Κοινοτήτων με την συμβολή του συνόλου της κοινωνίας μας είναι πιθανά ένα πρώτο μέτρο που θα στοχεύσει στην ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά της πόλης και θα μας δώσει την δυνατότητα να αντιληφθούμε τις πραγματικές ελλείψεις της Παιδείας μας.
Προφανώς βρισκόμαστε στην αρχή μιας συζήτησης που αφορά το σύνολο της κοινωνίας και ως τέτοια σκοπεύουμε να την διατηρήσουμε ανοικτή Ας μην ξεχνάμε πως ο εκδημοκρατισμός συνιστά μια διαδικασία δυναμική, η οποία ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο της διαρκούς κίνησης παραμένει πάντοτε ατελής και συχνά διατρέχει τον κίνδυνο να αντιστραφεί προς την αποδημοκρατικοποίηση.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΠ, όσο και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής βρίσκονται συνεχώς στη διάθεση των Μαθητικών Συμβουλίων που επιθυμούν συγκροτημένα να καταθέσουν τις απόψεις τους”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ