Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορονοϊός: 38 θάνατοι και 673 εισαγωγές σε μία εβδομάδα – Η έκθεση του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνολικά 29 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω του κορονοϊού.

Μείωση παρουσίασε η θετικότητα του κορονοϊού το χρονικό διάστημα από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 38 θάνατοι και 673 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία. Και οι εισαγωγές παρουσίασαν μείωση σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Επιπλέον, έγιναν οχτώ νέες διασωληνώσεις. Πλέον, συνολικά 29 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, τα εβδομαδιαία δεδομένα έδειξαν μείωση της κυκλοφορίας του ιού σε έξι από τις δέκα περιοχές όπου ελέγχθηκαν, στο πλαίσιο της επιτήρησης του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα.

Παρόλα αυτά, ο ΕΟΔΥ εξακολουθεί να συμβουλεύει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού- ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα- να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Επίσης, τους συμβουλεύουν να απευθύνονται σε γιατρό αν έχουν συμπτώματα, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα, συστήνεται στον γενικό πληθυσμό αν έχουν συμπτώματα να περιορίζουν τις επαφές με τις ευάλωτες ομάδες.

Σε ό,τι αφορά στη γρίπη, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ανιχνεύονται μόνο σποραδικά θετικά δείγματα. Την τελευταία εβδομάδα δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ