Ειδήσεις
Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στις άδειες οπλοφορίας και κατοχής όπλων
Αλλάζουν οι διαδικασίες αιτήσεων για άδειες οπλοφορίας και κατοχής όπλων, στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα, οι αιτήσεις θα γίνονται ταχυδρομικώς, ηλεκτρονικά και με φαξ.
Όσον αφορά τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων που λήγουν το 2020 παίρνουν παράταση για το 2021, οι ενδιαφερόμενοι απαλλάσσονται από τις κυρώσεις και επιπτώσεις του νόμου για τις προθεσμίες και ανάλογες διευκολύνσεις προβλέπονται για τα σκοπευτικά όπλα και άδειες.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., θα ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:
- Αιτήματα για τη χορήγηση ή ανανέωση αδειών οπλοφορίας (για οποιοδήποτε λόγο) θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, είτε μέσω υπηρεσίας ταχυδρομείων είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή φαξ.
- Διευκρινίζεται ότι, εφόσον το αίτημα υποβληθεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή φαξ, ο ενσφράγιστος φάκελος με το ιατρικό πιστοποιητικό περί ψυχικής υγείας, θα αποστέλλεται μόνο μέσω υπηρεσίας ταχυδρομείων.
- Τα αιτήματα χορήγησης ή ανανέωσης σκοπευτικών αδειών, μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 6-4-2020 χωρίς τη βεβαίωση της σκοπευτικής ομοσπονδίας (ΣΚ.Ο.Ε.) για τους αγώνες που πραγματοποίησαν. Η σχετική βεβαίωση θα υποβληθεί μετά την ως άνω ημερομηνία, εφόσον βεβαίως πραγματοποιηθούν αγώνες.
- Ειδικά για τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων (A.K.K.O.) κινείται νομοθετική διαδικασία να παραταθούν για ένα έτος, όσες λήγουν εντός του 2020.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας