Connect with us

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Τρεις οι νεκροί στην Ελλάδα – 190 τα κρούσματα [Εικόνες]

Published

on

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς σήμερα απεβίωσαν δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς καθώς, χθες, ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα στη χώρα είναι συνολικά 190, έντεκα εκ των οποίων «ορφανά». Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει θορυβήσει τις Αρχές οι οποίες το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσαν νέα, αυστηρότερα μέτρα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης.

Tην τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε ο 67χρονος που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Είναι το τρίτο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό καθώς, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας, 90 ετών, κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικου και άμεσως τον διασωλήνωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους 2 νέους θανάτους από κορωνοϊό

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει για τους δύο νέους θανάτους από το κορονοϊό SARS-CoV-2 ότι πρόκειται για: 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί, και για 67χρονο Έλληνα πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται συγγενικά πρόσωπα του 90χρονου που κατέληξε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Ο 90χρονος από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα του κορονοϊού, κατέληξε χθες αργά την νύκτα. Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο γιος του και σε λίγο καλύτερη κατάσταση η νύφη του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Στην συνέχεια έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορονοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι έχουν συναντηθεί με τον 90χρονο. Του έγιναν αμέσως εξετάσεις κα διαπιστώθηκε κα αυτός ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό.

Καστοριά: 13 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – 40 άτομα σε καραντίνα 

Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου. Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου. Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες σε μια συμβολική κίνηση ο πνευμονολόγος Ζήσης Τζηκαλάγιας άφησε για λίγο τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα στην Βουλή και επανήλθε στο Πνευμονολογικό ιατρείο του νοσοκομείου εξετάζοντας ασθενείς και δίδοντας οδηγίες στους πάσχοντες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «εξετάζεται η δυνατότητα οι νοσηλευτές και γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα και δεν έχουν νοσήσει, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας να επανέλθουν στα καθήκοντα τους στο νοσοκομείο». Επεσήμανε ακόμη ότι «τα 13 κρούσματα κορονοϊού που έχει η Καστοριά σε σχέση με τον πληθυσμό της είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να υπάρξει μια ξεχωριστή αντιμετώπιση στην περιοχή από την πολιτεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ