Connect with us

Ειδήσεις

Κόκκινα αυγά: Mε αυτά τα υλικά θα πετύχετε το φυσικό βάψιμο το Πάσχα

Published

on

Πείτε αντίο στις έτοιμες βαφές, υπάρχουν κάποια τρόφιμα, που μπορείτε να πετύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών.

Εκτός από τις έτοιμες βαφές που προμηθευόμαστε από τα καταστήματα για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών, μπορούμε να επιστρατεύσουμε και κάποια φυσικά υλικά που πολύ πιθανόν να έχουμε στο σπίτι μας, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην Ελλάδα τα πασχαλινά αυγά, που τα βάφουμε τη Μεγάλη Πέμπτη, συνήθως έχουν κόκκινο χρώμα.

Αυτό όμως δε μας εμποδίζει ώστε να ανοίξουμε τη χρωματική μας παλέτα και να πειραματιστούμε και με άλλους χρωματισμούς, πάντα με φυσικό τρόπο και φυσικά υλικά.

Ποια είναι όμως αυτά τα φυσικά υλικά;

Τα φυσικά τρόφιμα είναι τα εξής:

  • Κόκκινο λάχανο για μπλε χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια λάχανο)
  • Βατόμουρα για σκούρο μπλε χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια βατόμουρα)
  • Παντζάρια για ροζ/ κόκκινο χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια κομμένα παντζάρια)
  • Φλούδες κρεμμυδιών για πορτοκαλί/ κοραλί/ κεραμιδί χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια φλούδες)
  • Κουρκουμάς για κίτρινο χρώμα στα αυγά (3-4 κουταλιές της σούπας λάχανο)
  • Σπανάκι για πράσινο χρώματα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια σπανάκι)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ